10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialStudiu. Ce indică înjurăturile despre cei care le folosesc

Studiu. Ce indică înjurăturile despre cei care le folosesc

Persoanele care ştiu cele mai multe înjurături ar fi cele care ar avea un vocabular foarte bogat, conform rezultatelor unui studiu realizat de psihologii americani Kristin și Timothy Jay, publicat în revista Language Sciences, scrie directmatin.fr, citat de Agerpres.

Până să ajungă la această concluzie, cercetătorii au cerut unui grup de participanți la un test să spună cât mai multe înjurături într-un minut. Au repetat experimentul, cerându-le să numească specii de păsări și apoi alte câmpuri lexicale. Rezultatul a fost că cei care înjurau cel mai urât și cel mai variat erau și cei care puteau numi și cele mai multe substantive din diferitele categorii solicitate.

“Capacitatea de a face distincții nuanțate între diferite înjurături arată cunoștințe lingvistice mai vaste”, concluzionează Kristin și Timothy Jay, și nu “o lipsă de educație”, cum se crede în general.

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă