11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialStiri pe scurt

Stiri pe scurt

Ofensiva

NATO a lansat ieri "cea mai mare ofensiva" in Afganistan pentru restabilirea securitatii in provincia Helmand din sudul tarii, unde talibanii controleaza mai multe zone. La operatiunea "Ahile" participa 5.500 de militari NATO si armata afgana.

Otravite

Doua americance de origine rusa au fost otravite cu taliu si spitalizate la Moscova, a confirmat ieri Ministerul rus al Sanatatii. Marina Kovalevskaia, in varsta de 49 de ani, si fiica sa, Yana (26 de ani), au fost spitalizate la Institutul Sklifosovski de la Moscova, care a diagnosticat otravirea cu taliu, folosit la fabricarea otravii contra sobolanilor.

Sondaj

Israelul si Iranul sunt percepute in lume ca fiind tarile cu influenta cea mai nefasta, urmate de SUA si Coreea de Nord, potrivit unui sondaj rea-lizat de Institutul GlobeScan, citat de BBC. 56% dintre cei 28.000 de respondenti din 27 de tari au opinii negative despre Israel si 17% au o parere pozitiva. Analog, 54% dintre subiecti au opinii negative despre Iran, iar 18% pozitive. Pentru SUA balanta procentuala opinii negative/pozitive este 51/30, iar pentru Coreea de Nord – 48/19. "Oamenii din intreaga lume au o opinie proasta despre tari a caror imagine este marcata de cautarea puterii militare", a declarat Steven Kull, cercetator la Universitatea Maryland.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă