11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialStejarii, infrangere onorabila cu Fiji

Stejarii, infrangere onorabila cu Fiji

Chiar daca stejarii castigasera singurul meci jucat cu Fiji, 17-15 la turneul final al Cupei Mondiale din 1991, ei au pornit cu sansa a doua sambata, pentru ca nu trebuie uitat ca adversarii lor au fost sfertfinalisti la ultima editie a CM de rugby.

Rugbystii romani au inceput meciul foarte bine si au punctat prin Vlaicu, transformare, si Tonita, eseu. Fijienii au replicat si ei cu un eseu, dar scorul la pauza, 11-7, a fost stabilit de acelasi Vlaicu, care a transformat o noua lovitura de pedeapsa. Repriza a doua a apartinut tehnicilor rugbysti din Fiji, care au reusit trei eseuri si au ajuns sa conduca cu 29-11. Spre final, stejarii au avut o tresarire de orgoliu si au mai reusit un eseu prin Dumbrava, scorul final devenind 18-29.
Chiar daca au fost invinsi, rugbystii romani au aratat o crestere in joc fata de meciul pierdut acum doua saptamani cu Italia A, dar si mai imbucuratoare este intarirea omogenitatii intre vechii internationali si noul val de jucatori. Astfel, daca aceasta crestere va continua, sansele de a prinde in extremis un loc la viitorul turneu final al Cupei Mondiala se maresc. "A fost momentul adevarului, ne-am apropiat de forma pe care o dorim, chiar daca am avut absente importante in echipa, ca Tincu si Manta. A fost un regal rugbystic, dar in care s-au vazut si marile noastre probleme in aparare", a declarat dupa meci presedintele FRR, Alin Petrache.

» In prima repriza, Fiji a evoluat 10 minute in inferioritate dupa ce Samu Bola a primit cartonas galben pentru ca si-a calcat pe cap un adversar. In al doilea mitan, Romania a ramas pentru 10 minute in 14 jucatori, dupa ce Stelian Burcea a primit cartonas galben pentru un placaj la gat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă