13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialŞtefan Iovan: „1-10 cu Germania a fost o conjunctură“

Ştefan Iovan: „1-10 cu Germania a fost o conjunctură“

Echipa naţională a României U16 a fost umilită la turneul de tineret desfăşurat în prima parte a lunii, la Dublin, de reprezentativa similară a Germaniei, care s-a impus în partida directă cu scorul de 10-1.

 

În acel turneu, românii au pierdut cu Belgia, 0-5, apoi, după ruşinea cu Germania, au urmat înfrângerile clare cu Austria, 2-4 şi 0-4. Rezultatul dezastruos obţinut de  juniorii “tricolori” pune în lumină nivelul critic atins de calitatea fotbalul autohton. Ca o primă reacţie la înfrângerea suferită în faţa nemţilor, Ştefan Iovan, coordonatorul loturilor naţionale de juniori şi tineret ale României, dă vina pe lipsa competiţiilor interne care să obişnuiască fotbaliştii cu presiunea mizei.

“Noi nu ne putem bate cu echipele puternice, pentru că nu avem în spate nişte lucruri puse la punct. Nu avem competiţii, nu avem academii. Nu e un dezastru, e doar un moment greu. Trebuie îmbunătăţite lucrurile, trebuie să găsim soluţii şi să fim susţinuţi de cei care o pot face pentru a putea ajunge la nivelul celorlalte echipe. Eu am spus de selecţie, atunci când este facută, merg cu antrenorii echipelor. Eu completez lotul, îl arăt celor de la Federaţie şi, dacă e de acord toată lumea, vine. Nu iau eu pe cine vreau. Noi nu am mai avut timp să probăm jucătorii la echipele de club. I-am probat direct la lot. În România nu îţi poţi da seama de valoarea lor, pentru că este competiţia slabă”, a spus Ştefan Iovan în exclusivitate pentru Sport Total FM.

Bumbescu a plecat, nu a fost dat afară

O altă soluţie pentru redre­sarea situaţiei este plecarea lui Adrian Bumbescu din postul de antrenor al selecţionatei U16.

“Voi evalua ce s-a întâmplat, până la 1 iunie. La Comitetul Executiv trebuie să prezint un raport asupra a ceea ce văd eu legat de loturile de juniori. M-am întâlnit cu Bumbescu la o cafea şi am stat de vorbă cu el. Mi-a spus că, dacă nu e dorit, va pleca”, a povestit Iovan. La nivel organizatoric, evenimentele adresate juniorilor fotbalişti sunt sporadice şi stabilite la mica înţelegere, astfel că înfrângerea umilitoare administrată de echipa Germaniei nu ar trebui să fie o surpriză, susţine fostul fundaş, hotărât să ia măsuri: “Noi ne strângem cam la trei luni în diferite zone. Nu avem centre, mergem unde antrenorii zonali hotărăsc. La ­două-trei luni ne consultăm şi mergem unde ei aleg. Noi vrem să venim cu două zile înainte de joc şi să jucăm cu Germania, care face de un an ce vrem noi să facem. Scorul e jignitor, dar nu ţine numai de noi. Eu aş vrea să vorbesc cu jucătorii şi să îi îndrum către nişte centre care au posibilităţi. E greu să comunici cu o sută de antrenori. Eu am o grămadă de idei pe care vreau să le prezint Comitetului Executiv”, a încheiat Iovan.

Cele mai citite

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă