3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăSpecialStatele Unite au renunțat la instalarea accelerată de noi echipamente militare la...

Statele Unite au renunțat la instalarea accelerată de noi echipamente militare la Deveselu, care fusese planificată pentru anul 2018

Senatul SUA  a eliminat din proiectul de buget al Pentagonului pe anul fiscal 2017 – 2018 obiectivul de accelerare a instalării de noi echipamente militare la sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu, informează vineri site-ul Profit.ro.

Renunțarea la acest plan s-a făcut după ce, în vară, Casa Albă a transmis că eficiența acestor noi capabilități nu a fost încă dovedită și că nici nu sunt cunoscute potențialele consecințe neintenționate pe care acestea le-ar putea avea asupra populației din zonă.

"Calendarul accelerat ar impune Departamentului Apărării să desfășoare un sistem defensiv netestat cu succes, fără cunoașterea integrală a eficacității sale combative sau a consecințelor neintenționate ale operării unui sistem de radar și armament de mare putere într-o zonă populată din Deveselu, România", sublinia punctul de vedere transmis de Casa Albă.
 

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă