16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Statele Unite ale Americii continua sa sprijine sinistratii

Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID), impreuna cu CHF International, a creat un nou program, denumit FAST RECOVERY, ca parte a ajutorului acordat de Guvernul Statelor Unite zonelor din vestul Romaniei afectate de inundatii. Prin intermediul programului FAST (Floods ASsistance for Timis) RECOVERY, se vor pune la dispozitia familiilor evacuate peste 300.000 de dolari, sub forma de imprumuturi cu dobanda scazuta, pentru repararea sau reconstructia caselor distruse. De asemenea, CHF International aloca 100.000 de dolari, sub forma de imprumuturi nerambursabile, pentru proiecte sociale si economice care vin in intampinarea nevoilor comunitatii in termeni de infrastructura, cum ar fi reconstructia scolilor, a pietelor si a podurilor de acces. In cadrul acestui proces vor fi create locuri de munca pentru locuitorii zonelor afectate.
Cea mai mare parte a ajutorului Guvernului Statelor Unite se axeaza pe satisfacerea nevoilor umane urgente. Printre actiunile intreprinse se numara: l acordarea de provizii cum ar fi apa si sisteme de purificare a apei, articole de igiena personala, alimente si dispozitive portabile de incalzit l asistenta directa acordata agricultorilor si fermelor mici l campanii de informare a publicului pentru prevenirea bolilor cauzate de inundatii l alte proiecte sociale, economice si de sanatate.
Aceste activitati sunt implementate de catre CHF International, Chemonics, JSI Research & Training Institute si World Vision. Pana in prezent, ajutorul acordat de Guvernul Statelor Unite victimelor inundatiilor se ridica la suma de 550.000 de dolari. Contributii similare de sute de mii de dolari au fost facute de companii private precum Pioneer si Monsanto.
Un proiect mai putin obisnuit este implementat de „Vier Pfoten”, o organizatie nonprofit de protectie a animalelor. In momentul in care locuitorii au fost evacuati din zonele afectate de inundatii, acestia au fost fortati sa isi abandoneze multe animale domestice. Beneficiind de un imprumut nerambursabil in valoare de 5.000 de dolari din partea CHF International, „Vier Pfoten” salveaza, hraneste si asigura asistenta medicala pentru astfel de animale, pana la intoarcerea stapanilor.

Ultima oră
Pe aceeași temă