19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialStart în Regata Marilor Veliere

Start în Regata Marilor Veliere

Cele mai frumoase veliere din lume, precum Mircea, Kruzenshtern Nadezhda sau MIR, au pornit duminică într-o cursă pe Marea Neagră, navigând în linie, unul după altul, de-a lungul țărmului Constanței și Mamaiei.

Navele se vor întrece în competiţia numită Regata Marilor Veliere până la Novorossissk, Rusia, unde trebuie să ajungă până pe 15 septembrie. De aici, velierele se vor îndrepta spre Soci, Rusia, iar apoi spre Varna, Bulgaria, unde vor ajunge pe 1 octombrie.

În timpul cursei, velierele vor naviga numai cu ajutorul forței vântului. Organizatorii spun că este permisă folosirea motoarelor doar dacă este o situație de urgență și dacă siguranța navei și cea a echipajului sunt puse în pericol.

Până la plecarea pe mare, turiștii și constănţenii au putut vizita velierele. În primele trei zile, circa 90.000 de persoane au ajuns în Portul Constanța, să vadă navele.

La acestea se adaugă cei care au sosit ieri, pentru a asista la ple­care. Pentru ceremonia de închidere a fost pregătit un foc de artificii și un spectacol de lasere.  

 

Cele mai citite

Europarlamentarul Ramona Strugariu va candida la funcția de primar în Cluj-Napoca

Eurodeputata Ramona Strugariu, copreşedinte REPER, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, conform agerpres.ro. "Am intrat în politică tocmai ca să...

Floriile 2024, duminica dinainte de Paște. De ce se sfințesc ramurile de salcie

Floriile, duminica dinaintea Paștelui, reprezintă un moment de profundă semnificație în calendarul creștin. În această zi, creștinii marchează Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, un eveniment...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă