12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialStaicu: Nu s-a renunţat la audierile în cazul anchetei de la liceul...

Staicu: Nu s-a renunţat la audierile în cazul anchetei de la liceul Bolintineanu

Procurorul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu, a declarat, vineri, că nu s-a renunţat la efectuarea de audieri în cazul anchetei de la liceul Dimitrie Bolintineanu.

Pe a precizat că nu s-a pus problema punerii în executare a unor mandate de aducere, ci au fost întocmite procese verbale de citaţie pentru elevii care nu puteau merge la audieri vineri.

Există o informaţie eronată.  Nu s-a renunţat la realizarea de audieri. La Poliţia Capitalei se fac audieri. Deja zece elevi sunt implicaţi in audieri, cu alţi 20 s-au întocmit procese verbale de citaţie pentru audieri ulterioare”, a afirmat Staicu.

”În situaţia noastră nu s-a urmărit punerea în executare a unor mandate, ci doar s-a convenit data la care va fi audiat fiecare elev”, a mai explicat procurorul.

Citeşte şi Intervenţia premierului Ponta a blocat audierea a 100 de elevi, în cazul fraudei de la Liceul “Bolintineanu”. Demersul premierului, “o gravă imixtiune în justiţie”

În ceea ce priveşte rezultatul percheziţiilor efectuate luni la liceul Dimitrie Bolintineanu, Bogdan Staicu a declarat că ”au fost descoperite sume de bani nejustifcate asupra unor supraveghetori. În liceu au fost găsite 16 raspunsuri la proba de limba română, xeroxate. A fost descoperită o listă în legatură cu elevii care urmau să primească raspunsurile”.

100 de elevi urmau să fie ridicaţi pentru a fi duşi la audieri în cazul fraudei la bacalaureat descoperită la liceul Dimitrie Bolintineanu.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti a emis citaţii pentru elevi, conform procedurii penale.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a greşit, iniţial, când a anunţat că instanţa ( Tribunalului Bucureşti) a emis mandate de aducere ale elevilor, în condiţiile în care citaţiile şi mandatele de aducere se emit de procuror.

La rândul său, Tribunalul Bucureşti, prin vocea preşedintelui Laura Andrei, a anunţat că nu a emis mandatele, că atribuţia aparţine procurorului de caz.

In cazul dosarului de fraudare a bacalaureatului la Liceul Dimitrie Bolintineanu citaţiile au fost emise de procurorul de caz, conform procedurilor penale.

 

Cele mai citite

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...
Ultima oră
Pe aceeași temă