16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSRI: Trebuie să fim extrem de precauţi şi atenţi în analiza evoluţiilor...

SRI: Trebuie să fim extrem de precauţi şi atenţi în analiza evoluţiilor din Fâşia Gaza

Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi, întrebat dacă sunt semne că România ar putea fi afectată de conflictul din zona Gaza, în contextul recentului atentat, că este nevoie de atenţie şi precauţie în analiza şi observarea acestor evoluţii, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă sunt semne că România ar putea fi afectată de conflictul din zona Gaza şi cât de sigură este ţara noastră având în vedere recentul atentat, în care mai mulţi români au fost repatriaţi, Maior a precizat: “Trebuie să fim extrem de precauţi, de atenţi în analiza acestor evoluţii, în observarea lor”.

“Am mai spus chiar recent: faptul că din punct de vedere al riscului terorist – nu suntem scutiţi de asemenea fenomene – acest risc e în creştere şi Serviciul, alături de alte instituţii din România, încearcă să detecteze din timp modul în care suntem afectaţi de fenomene pe care le vedeţi că se petrec în alte state, unele chiar în proximitatea noastră”, a spus Maior.

El a apreciat că pe viitor acest risc privind fenomenele teroriste va creşte foarte mult, din cauza unor factori legaţi de circulaţia persoanelor sau de implicarea României în diverse acţiuni internaţionale cum ar fi prezenţa în Afganistan sau în alte zone sensibile ale lumii.

Maior a mai arătat că trebuie alocate resurse importante pentru prevenţie. În acest context, el a subliniat că prevenţia este cuvântul cheie.

Israelul şi mişcarea islamistă Hamas au ajuns la un acord pentru încetarea ostilităţilor începând de miercuri, de la ora 21.00 (21.00, ora României). Anunţul a fost făcut, într-o conferinţă de presă organizată la Cairo, de secretarul de Stat american Hillary Clinton şi de ministrul egiptean de Externe, Mohamed Kamel Amr.

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă