26.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialSperanţele sportului constănţean în 2013

Speranţele sportului constănţean în 2013

În acest an se aşteaptă noi titluri naţionale şi prestaţii bune în plan internaţional, greul fiind pe umerii handbaliştilor şi voleibaliştilor.

Sportul constănţean este în faţa unui nou an care ar trebui să fie încununat de performanţe interne şi internaţionale. În prima jumătate a anului se vor pune în joc trofeele stagiunii 2012/2013. Trei echipe se află deja în grafic pentru obţinerea titlului naţional precum şi a Cupei României. Este vorba de cele două echipe de volei, CSV 2004 Tomis Constanţa şi  CVM Tomis Constanţa şi cea masculină de handbal, HCM.

Băieţii sunt pe primele locuri în clasamentele Diviziei A1 la volei şi Ligii Naţionale de handbal. Pe podium se află şi fetele de la CSV 2004 Tomis care au însă ceva puncte de recuperat faţă de liderul Ştiinţa Bacău. Sirenele au totuşi ca obiectiv primordial o comportare cât mai bună în Cupa CEV, acolo unde sunt calificate în Challenge Round şi unde vor întâlni pe Omichka OMSK Region din Rusia.

HCM Constanţa este şi ea angrenată în competiţiile continentale. Echipa de pe litoral mai are de jucat în Liga Campionilor şi, teoretic, mai are şanse de accedere în optimile competiţiei.

Baschetbaliştii au nevoie de un miracol

În fiecare an, echipa de rugby RCJ Farul intenţionează să revină în fruntea sportului cu balonul oval, acolo unde nu a mai fost din anii ,90. Ultimele sezoane au adus echipa de pe litoral destul de aproape de un nou titlu, dar constănţenii nu au izbutit să treacă de semifinale. În 2013 situaţia nu este tocmai roză. Nu se ştie încă nimic despre viitorul echipei, dar, la fel ca în alţi ani, este foarte probabil ca echipa să se reunească şi să se înscrie în campionat cu şanse la titlu.

Baschetul şi handbalul feminin sunt la graniţa retrogradării şi respectiv promovării. Baschetbaliştii vor avea nevoie de un miracol pentru a scăpa de retrogradare, în turul Ligii Naţionale constănţenii reuşind să câştige un singur meci. La polul opus, fetele de la CSU Neptun au câştigat toate partidele din turul Diviziei A şi doar un dezastru ar putea împiedica echipa de pe litoral să nu revină în Liga Naţională, după doar un an petrecut în eşalonul inferior.    

O situaţie aparte

Constanţa mai este reprezentată de trei echipe, în fotbalul românesc. Viitorul Constanţa merge bine în Liga I şi are mari şanse de a-şi îndeplini obiectivul, rămânerea în primul eşalon. În Liga a II-a, Săgeata pare să nu aibă nici în acest sezon norocul de a promova, situaţia la club fiind şi de această dată complicată, în timp ce Farul trebuie să tragă tare pentru a scăpa de umilinţa unei retrogradări în eşalonul al treilea.

Cele mai citite

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...

FOTO și VIDEO. Incendiu la un centru comercial din Ploiești

Un ansamblu care include magazine şi alţi operatori economici din Ploieşti a fost cuprins de un incendiu, în această dimineaţă, fiind emis mesaj RO-ALERT...
Ultima oră
Pe aceeași temă