14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSpania: 10 persoane arestate pentru "apologia terorismului" pe Internet

Spania: 10 persoane arestate pentru “apologia terorismului” pe Internet

Zece persoane din diverse regiuni ale Spaniei au fost arestate de Garda Civilă pentru "apologia actelor de terorism" şi invocarea ETA pe reţele de socializare. Aceste 10 arestări vin după alte aproximativ 20 de arestări efectuate la sfârşitul lui aprilie, potrivit Ministerului de Interne al Spaniei.

Cele zece persoane sunt suspectate că ar fi comis "delicte de apologie a terorismului" în relaţie cu organizaţia separatistă bască, precum şi "acte de umilire a victimelor terorismului", potrivit ministerului, scrie Mediafax.

Aceste arestări constituie a doua fază a unei operaţiuni care a fost lansată la sfârşitul lui aprilie cu "arestarea a 20 de persoane" pentru delicte similare, informeză ministerul spaniol de Interne.

"Unele comentarii postate pe reţele de socializare îndemnau ETA (care a renunţat la lupta armată în octombrie 2011) să atentatele şi evocau într-un mod umilitor traumele fizice suferite de victimele terorismului", a adăugat sursa citată.

Mai mult decât atât, unele postări îndemnau la atacuri ţintite vizând anumite persoane.

La fel ca în cazul primului val de arestări, persoanele suspectate provin din regiunea Navarra, Madrid şi Castilia-La Mancha.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...
Ultima oră
Pe aceeași temă