-0.6 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăSpecialSoția deputatului PSD Eugen Nicolicea a fost numită șefă la unitatea care...

Soția deputatului PSD Eugen Nicolicea a fost numită șefă la unitatea care se ocupă de proiectul strategic al gazoductului BRUA

Nicoleta Nicolicea, soția deputatului PSD Eugen Nicolicea, a fost numită recent șef de serviciu la Unitatea de Management din Transgaz care se ocupă de implementarea gazoductului BRUA, investiție estimată la 560 milioane euro.

Potrivit declarației sale de avere depusă la numirea în funcție, datată 14 februarie 2017, Nicoleta Nicolicea a lucrat și anul trecut la Transgaz, pe o funcție neprecizată, în care a încasat venituri salariale anuale totale nete de 47.176 lei, în medie circa 3.900 lei pe lună, plus diurne de deplasare și tichete de masă în valoare de 9.215 lei, scrie Profit.ro.

Aceasta nu este prima numire controversată din cadrul Transgaz. În decembrie 2016,  transportatorul naţional de gaze naturale a angajat-o şi pe Ayen Gerea, soţia fostului ministru al energiei în guvernul Ponta, Andrei Gerea, în prezent deputat ALDE.

Ea a fost numită pe postul de specialist în relaţii publice, deşi anterior gestiona o mică firmă din domeniul auto, care se ocupa de comerţul cu autovehicule şi repararea lor.

Gazoductul BRUA este unul dintre cele mai importante proiecte ale României în acest moment, fiindcă de el depinde diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze şi fără el nu va începe producţia de gaze în Marea Neagră, unde au fost identificate rezerve importante de hidrocarburi.

Pentru acest proiect, care va conecta reţelele de gaz din Bulgaria-România-Ungaria-Austria, Transgaz a obţinut de la Comisia Europeană o finanţare nerambursabilă de 179 milioane euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă