19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialSoparlele saptamanii

Soparlele saptamanii

Boii de la bicicleta. Cu nespusa admiratie si cu adanca plecaciune, un consilier local i-a inmanat primarului din Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, o bicicleta de jucarie, la ultima sedinta de plen a CL. Cica gestul se vrea unul de recunostinta al sutelor si miilor de biciclisti fata de intentia mai-marelui orasului de a le amenaja piste de biciclete prin oras. Deocamdata, gestul pare unul desuet, mai ales ca pana cand vor apuca sa umble cu “toagla” pe strazi in siguranta, amatorii de plimbari “velo” vor trebui sa-si toceasca pingelele multa vreme de-acu' incolo.

Mai bine mai tarziu… In zona centrala a Timisoarei – va vine sau nu sa credeti – circula din nou tramvaiele! Cu o intarziere de o luna si jumatate fata de data promisa si cu vreo un an de cand n-a mai fost vazut chipiu de vatman prin zona, cetatenii pot merge din nou cu vehiculul care a facut celebru orasul. Miscarea vine si ca urmare a faptului ca primarul a fost tras serios de urechi de catre consilierii locali, care l-au acuzat pe fata ca nu se tine de cuvant. Spre edificare, circulatia tramvaielor trebuia reluata in “cinstea” zilei de 15 septembrie, cand toti scolarii incep cursurile.

Mea culpa. Tare sucariti au fost cativa consilieri municipali de faptul ca presa a relatat cum, in timpul unei vizite de prezentare a municipiului Timisoara la Budapesta, in loc sa-si vada de “misie” i-a uitat Dumnezeu prin magazine. Dupa ce ca n-a participat decat la finalul unui vernisaj de expozitie, consilierul local liberal Adriana Blaj s-a pus sa povesteasca ce frumos a fost prin capitala Ungariei si ce bine a fost reprezentata Timisoara acolo. Abia spre finalul unei pledoarii lacrimogene a recunoscut ca vernisajul n-a fost onorat asa cum se cuvine, dar a dat vina pe alti factori “perturbatori”, nicidecum pe inclinatia spre shopping a alesilor locali din municipiul de pe Bega.

Razboi total. L-a pus necuratu' pe presedintele Consiliului Judetean Timis, democratul Constantin Ostaficiuc, sa spuna ca nu mai vede, dupa 1 ianuarie 2007, rostul prefectilor in administratia locala. Vecinul sau de Palat Administrativ, prefectul Ovidiu Draganescu, fost liberal, a sarit ca muscat de partea dorsala si a promis razbunare! Asa cum a anuntat, in curand, el isi va asmuti echipele de control pe capul bietului Ostaficiuc, ca sa-l prinda cu “cioara vopsita”. Linistea deplina de pana acum din palat va fi strasnic zdruncinata de “luptele” grele ce se vor da pe campul administrativ. Si asta doar de la o simpla parere…

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, satul de atatea marete investitii gen supermarket sau statie de benzina, s-a gandit sa mai populeze putin fauna orasului, mult diminuata de cand edilii stau mai mult prin strainataturi. Intre doua vizite la “Brucsel” (asa a scris primarul in declaratia de avere denumirea orasului Bruxelles), Mircica s-a gandit sa faca pentru deveni o gradina zoologica, asta ca sa poata admira populatia animalele fioroase dupa gratii.
Pentru un asemenea obiectiv trebuie, insa, o suprafata destul de mare de teren. Iar cum Primaria de la poalele Cetatii vinde terenurile proprii pe baza de comision la preturi mici si cumpara, in acelasi mod, dar la preturi mult mai mari, singura solutie pentru construirea gradinii Zoo este ca aceasta sa se faca pe rezerva de pamant ce trebuie acordata unor categorii sociale prevazute in legi speciale (revolutionari, deportati, veterani de razboi, etc.).
Deocamdata Mircica se zbate sa obtina acordul Prefecturii pentru scoaterea terenului din rezerva speciala si trecerea acestuia in administrarea masinii de vot, autointitulata Consiliu Local. Odata reusita manevra, ramane de vazut daca pe pamantul municipalitatii se vor ridica custi sau vile. Oricum destinatia acestora il reprezinta tot fauna Devei.

Cele mai citite

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă