31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialŞomajul a scăzut puţin în iunie

Şomajul a scăzut puţin în iunie

Rata şomajului a înregistrat o scădere de 0,2% în luna iunie, numărul persoanelor cu vârste între 15 şi 74 de ani, fără loc de muncă, fiind estimat la 568.000 de persoane, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri şi citate de Agerpres.

Potrivit statisticii, rata şomajului în cazul bărbaţilor a depăşit-o cu 2% pe cea a femeilor, valorile respective fiind de 7,3% în cazul persoanelor de sex masculin şi de 5,3%, în cazul celor de sex feminin. 

Numărul şomerilor cu vârste între 15 şi 74 de ani, estimat pentru luna iunie din anul curent, este de 568.000 persoane, în scădere faţă de luna precedentă, când s-au înregistrat 581.000 de persoane fără un loc de muncă, dar şi comparativ cu iunie 2015, când erau consemnaţi 617.000 de şomeri. 

De asemenea, pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,4% pentru luna iunie 2016, dintre care 6,2% în cazul bărbaţilor şi 4,2% în cel al femeilor. 

Totodată, numărul şomerilor cu vârste cuprinse între 25 şi 74 de ani reprezenta 78,3% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iunie din anul curent.

Cele mai citite

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....
Ultima oră
Pe aceeași temă