12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialSoluţii pentru o placare rapidă a scării exterioare şi trotuarului

Soluţii pentru o placare rapidă a scării exterioare şi trotuarului

Toamna asta a venit parcă mai repede decât în anii anteriori, cu vreme instabilă şi temperaturi anormale perioadei. În noiembrie, termometrele arată frecvent temperaturi de iarnă. Cel mai probabil nu ai apucat să termini lucrările de renovare sau reparaţiile de la exteriorul casei.

Chiar şi lucrările mai mici, cum ar fi pavarea scării exterioare şi a trotuarului cu gresie îţi pot da bătăi de cap datorită vremii capricioase şi temperaturilor extrem de mici. Dar te încurajăm să nu renunţi la lucrările tale, pentru a întâmpina iarna cu toate treburile finalizate.

Având în vedere că nu finisezi în fiecare an treptele exterioare şi trotuarul, este important să te orientezi către plăci ceramice care fac faţă mediului exterior. Aşadar, primul sfat pe care ţi-l dăm este să alegi gresie de exterior care să întrunească principalele calităţi: rezistenţă la temperaturi scăzute, rezistenţă mecanică (la loviri sau greutăţi), rezistenţă la abraziune şi rezistenţă la uzură (specialiştii recomandă plăci de gresie pentru trafic mediu spre greu sau trafic intens, adică din categoria PEI 4 sau PEI 5).

Cum în cursul zilei avem mai rar temperaturi de peste 5 grade Celsius şi doar pentru câteva ore, este necesar un adeziv cu priză rapidă pentru placarea gresiei pe trotuar şi treptele scării exterioare. Recomandarea noastră este Granirapid de la Mapeiun adeziv îmbunătăţit, bicomponent, pe bază de ciment şi polimer lichid, pentru pardoseli supuse traficului intens/greu şi pietonabil în numai 3 ore de la aplicare. Cu alte cuvinte, lucrarea poate fi realizată în doar câteva ore, de exemplu, în mijlocul zilei, când sunt temperaturi mai blânde.

Adezivul Granirapid are aderenţă bună pe toate tipurile de suporturi şi poate fi folosit pentru lipirea plăcilor ceramice de orice fel (dar şi marmură, plăci din roci naturale), la interior şi exterior, chiar şi când vrei să faci o placare nouă peste una existentă din ceramică. Cu alte cuvinte, îl poţi folosi la orice fel de placare de la interiorul şi exteriorul casei, asta dacă ţi-ai pus în cap să termini toate reparaţiile casei până la prima zăpadă.

Spor la treabă!

Cele mai citite

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă