18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecial"Solenoid", romanul lui Mircea Cărtărescu lansat la Gaudeamus. Autorul: "Am ales titlul...

“Solenoid”, romanul lui Mircea Cărtărescu lansat la Gaudeamus. Autorul: “Am ales titlul acesta din vreo 200”

Mircea Cărtărescu a lansat, sâmbătă, la Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, de la Pavilionul Romexpo,  romanul "Solenoid", publicat la Editura Humanitas. Autorul a spus despre roman că  "Este o carte specială, care trebuie citită cu răbdare"

La evenimentul de lansare au participat directorul general de la Editura Humanitas, Lidia Bodea,  Gabriel Liiceanu,  scriitori, cititori.

La lansare, Gabriel Liiceanu, pentru a exprima "extraordinarul momentului pe care îl trăim", i-a cerut voie lui Mircea Cărtărescu să citească în faţa publicului un mesaj pe care l-a transmis romancierului. Liiceanu a lectura  opt zile romanul "Solenoid", care are 838 de pagini.

Într-un interviu la TVR 1, Mircea Cărtărescu a mărturisit despre noul său roman, Solenoid : "Am ales titlul acesta din vreo 200".

Un titlul de lucru a fost "Anomaliile mele", despre care scriitorul  a spus că "se potriveşte foarte bine până pe la jumătatea cărţii, după care anomaliile se sfărâmă încetişor şi din oul acesta care se sparge eclozează altceva".  Titlul iniţial nu mai era  adecvat pentru tot romanul, a explicat scriitorul.

"Şi atunci m-am gândit la un cuvânt-emblemă, aşa cum a fost Orbitor, sau aşa cum a fost Travesti. Un cuvânt care să nu se lege neapărat foarte adânc de conţinutul cărţii, dar care să-l simbolizeze, să-l arate în afară",  a mai spus Mircea Cărtărescu.

 

Cele mai citite

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

ELCEN o acuză pe Firea că a mințit la Realitatea Plus, în legătură cu falimentul RADET

Se încearcă din nou inducerea în eroare a opiniei publice în sensul în care ELCEN este considerată cauza falimentului RADET, transmit reprezentanții Electrocentrale București. Vă...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă