20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialSocrul lui Victor Ponta, liderul campaniei USL Timiş

Socrul lui Victor Ponta, liderul campaniei USL Timiş

Senatorul Ilie Sârbu, tatăl soţiei lui Victor Ponta, a fost desemnat coordonatorul campaniei USL Timiş, secondat de proaspătul deputat PSD, Gheorghe Ciobanu.

Tendinţa de destrămare a organizaţiilor PDL din teritoriu a ajuns şi în judeţul Timiş. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a efectuat o vizită fulger joi dimineaţă în Timişoara, acolo unde a făcut două anunţuri importante pentru viitorul USL în judeţul din vestul ţării. Senatorul PSD, Ilie Sârbu, socrul său, a fost numit coordonator al campaniei electorale USL în judeţul Timiş şi responsabil şi de judeţele Arad şi Caraş-Severin. De asemenea, o veritabilă “echipă de rugby” din Timiş, ce până mai ieri “juca” sub echipamentul PDL, a trecut în tabăra PSD-ului.

Cel mai important membru al formaţiei este deputatul Gheorghe Ciobanu, care a semnat cu PSD împreună cu 15 primari din judeţul bănăţean. “Am venit la Timişoara, în primul rând, pentru a-i ura bun venit domnului deputat Ciobanu alături de noi, dar şi pentru a anunţa oficial că domnul senator Ilie Sârbu va fi coordonatorul campaniei USL Timiş şi responsabil de judeţele Caraş-Severin şi Arad. De asemenea, cei doi vor colabora la conducerea campaniei, pentru că domnul Ciobanu este binevenit în echipă, iar rezultatul nostru, sunt convins, va fi unul bun”, a declarat Victor Ponta. Liderul PSD a refuzat să facă public numele celor 15 primari sau localităţile de unde aceştia provin, dar este mulţumit că, prin alegerile locale din luna iunie, o mare parte din judeţele care au fost “portocalii” în 2008, îşi vor pierde această culoare.

Împreună pentru reformarea clasei politice

“Deocamdată, nu vă putem spune cine sunt acei primari, pentru că ei îi vor avea pe cap nu doar pe preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, ci şi multe dintre instituţiile statului, printre care Poliţia, ANAF-ul sau Curtea de Conturi. Oricum, sunt convins că vor rezista. Sperăm să câştigăm cât mai multe voturi în Arad, Caraş-Severin şi, mai ales, Timiş, judeţe care au fost preponderent portocalii acum patru ani”, a mai spus liderul PSD. Deputatul Gheorghe Ciobanu şi-a dat demisia cu o zi mai devreme din PDL, iar mutarea sa la PSD a fost datorată, în principal, discuţiilor pe care le-a avut cu Victor Ponta referitoare la procesul de reformă a clasei politice, spune Ciobanu.

“După cum mă cunoaşteţi, am avut o politică a cetăţeanului, am sprijinit cetăţenii, pensionarii, copiii şi bisericile, însă nemulţumirile s-au acutizat în timp, iar acestea m-au mandatat să am discuţii cu Victor Ponta. Am încredere în dânsul şi m-a convins să vin lângă el în încercarea de reformare a clasei politice. Nu e adevărat că am avut discuţii şi cu alte partide, doar cu Victor Ponta am purtat negocieri, nu a existat nici un fel de altă discuţie cu nimeni”, a declarat Ciobanu, fost vicelider PDL în Camera Deputaţilor, dar şi, în trecut, subprefect şi consilier local în Timişoara. Plecarea lui Gheorghe Ciobanu de la PDL la PSD este doar ultima mutare de acest fel a ultimei săptămâni în care, spre exemplu, 90% din organizaţia PDL Vulcan, judeţul Hunedoara, a trecut la PSD. Totuşi, cea mai importantă mişcare rămâne demisia PDL-istului Sorin Frunzăverde de la şefia Consiliului Judeţean Caraş-Sverin şi plecarea acestuia tot la partidul condus de către Victor Ponta. 

 

Vot cu speranţe

Odată cu migrarea în masă a mai multor parlamentari de la PDL la USL, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, pe care USL-ul o va depune în a treia zi de Paşte, are şanse mari să fie votată. “Cred că votul domnului Ciobanu, împreună cu cel al domnului Ştefan Drăgulescu, alt deputat de Timiş, chiar dacă este de la PDL, va fi un sprijin important pentru moţiunea de cenzură din 17 aprilie. De asemenea, parlamentarii puterii au şansa de a face ceea ce e bine pentru electoratul lor dacă vor vota moţiunea. Fac un apel la ei să nu stea în bănci, pentru că, să nu îţi exprimi votul, este cea mai mare laşitate”, a declarat liderul PSD, Victor Ponta.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă