13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialŞoc în boxul românesc: un mare campion se retrage

Şoc în boxul românesc: un mare campion se retrage

Adrian Diaconu, singurul pugilist român campion mondial în versiunea WBC, a anunţat că se retrage din box. Diaconu a deţinut centura mondială a categoriei semigrea în 2008, potrivit Realitatea.net.

Diaconu, cunoscut cu numele de ring “Rechinul”, a dat de înţeles că nu mai este sprijinit de clubul canadian InterBox, la care este legitimat.

“Cu părerea de rău, am luat decizia de a renunţa la cariera de boxer profesionist. Motive? Ar fi destule. Mă rezum doar la a spune că de unul singur este aproape imposibil să ajungi sus. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi care au fost alături de mine în aceşti ani şi m-au susţinut în carieră. Nu în ultimul rând, mulţumesc acestei discipline care m-a ţinut departe de lucrurile rele, mi-a dat o educaţie aleasă şi m-a făcut om, boxul. Mulţumesc tuturor încă o dată”, a declarat Adrian Diaconu pentru luptatorii.ro.

În carieră, Diaconu a învins mai mulţi adversari cu nume, printre care şi Carl Froch, în faţa căruia Lucian Bute îşi va pune în joc centrura mondială a categoriei supermijlocie, versiunea IBF.

“Un meci cu miză mare, era meciul care mi-a asigurat participarea la Olimpiada de la Sydney. Ţinând cont că turneul a fost la Liverpool, deci am boxat in curtea lui Froch, a fost foarte greu. Froch nu a renunţat la luptă până în ultima secundă şi a dat din el tot ce e omenesc, dar nu a fost de ajuns pentru el. L-am batut fără drept de apel”, şi-a reamintit Diaconu despre lupta din anul 2000.

Despre cum a primit supranumele de “Rechinul”, Diaconu a spus: “Eram în ziua primului meu cântar oficial la profesionişti, unde evident majoritatea boxerilor işi pun un nume de ring. Întrebat ce poreclă vreau sa am de un tip din staff-ul Interbox, am zis că nu ştiu, nici nu m-am gândit la aşa ceva. Au vrut să îmi spună “Barbarul”, dar am refuzat. Nu mi-a plăcut deloc cum sună. Îmi aduc şi acum aminte cu drag cum am lăsat privirea în jos şi spre norocul meu purtam un tricou cu rechini pe care îl luasem din Australia. Şi de atunci aşa am rămas: Rechinul”.

Întrebat care a fost cel mai frumos moment al carierei, Diaconu a declarat: “Evident, s-a petrecut in 19 aprilie 2008, la Bucureşti, atunci când am câştigat titlul mondial WBC. A fost un moment unic pe care nu îl pot uita!”.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă