12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialSoba din teracotă TONDACH - o soluţie tradiţională şi eficientă

Soba din teracotă TONDACH – o soluţie tradiţională şi eficientă

Deşi în momentul actual avem la dispoziţie variante foarte moderne în materie de încălzire, tradiţionala sobă nu a dispărut din topul preferinţelor. Şi asta pentru că soba aduce un plus la capitolul atmosferă prin dimensiuni şi rafinamentul lucrăturii, precum şi prin faptul că asigură independenţa faţă de preţurile în creştere ale energiei şi gazului.

 

În urma preluării fabricii de către grupul TONDACH, secţia de teracotă a fost retehnologizată complet. Astăzi se utilizează numai glazuri fără plumb, produse la fabrica de glazuri TONDACH din Slovenia. Pentru producţia cahlelor din Sibiu se folosesc 4 tipuri diferite de argilă, din care 3 sunt autohtone (argilă caolinoasă de la Medgidia şi Vaşcău, argilă din Sibiu) iar al patrulea tip de argilă este adus din Germania (Görg und Schneider). Această compoziţie de materiale este unică în România. Compoziţia minerală a celor 4 argile, respectiv amestecul şi macerarea lor, asigură caracteristicile valoroase ale cahlelor de teracotă. Cahlele au o nuanţă naturală, o rezistenţă deosebită şi nu reţin apa.

Tehnologia de presare la presiuni înalte, pe prese mecanice şi hidraulice, asigură acestor cahle un grad mare de compactitate, care atrage după sine cele mai bune proprietăţi termice care se pot atinge în ţară.

Cahlele sunt arse în casete „H” la o temperatură de 1010-1020° Celsius (în funcţie de glazura utilizată).

Marfă pe stoc

 Gama de glazuri disponibile cuprinde 6 culori: alb, maro închis, ma­ro deschis, miere, turcoaz şi verde;

 Modele disponibile: stejar, Floarea Soarelui, pişcot, chenar;

 Datorită tradiţiei de peste 100 de ani, TONDACH are o secţie proprie de creaţie şi o arhivă impresionantă cu modele de cahle.

Transport şi ambalare

  1 sobă standard este împachetată în 13 cutii de mărimi diferite.

Transportul se efectuează pe europaleţi

 1 europalet ≠ 1 sobă standard;

 1 camion de 22 tone poate transporta cca. 90 – 100 sobe standard;

 1 camion de 10 tone poate transporta  cca. 30 – 40 sobe standard.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă