17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSlovenia vrea să construiască gard la frontiera cu Croaţia

Slovenia vrea să construiască gard la frontiera cu Croaţia

Guvernul din Slovenia a avertizat că ia în calcul varianta construirii unui gard la frontiera cu Croaţia, dacă planul european în privința imigranților nu va fi implementat, relatează Mediafax.

Aproximativ 85.000 de imigranţi extracomunitari au pătruns în Slovenia în ultimele zece zile, după ce Ungaria a închis frontiera cu Croaţia.

Unsprezece state UE şi trei ţări non-UE au stabilit duminică să construiască centre de primire a imigranţilor în regiunea balcanică. De asemenea, s-a stabilit trimiterea a 400 de agenţi de frontieră pentru ajutarea Sloveniei.

Însă Slovenia a avertizat miercuri că, în cazul în care planul european nu va fi implementat rapid, va construi gard de-a lungul frontierei cu Croaţia.

“Dacă situaţia se înrăutăţeşte şi planul Bruxellesului nu va fi aplicat, Slovenia are pregătite numeroase măsuri, inclusiv construirea unui gard”, a declarat miercuri Karl Erjavec, ministrul de Externe al Sloveniei.

 

Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă