12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialSkype ajunge pe iPod, iPhone si BlackBerry

Skype ajunge pe iPod, iPhone si BlackBerry

De maine, utilizatorii Skype vor putea comunica gratuit sau la preturi foarte mici, fara a plati un leu companiilor de telefonie mobila pentru apelurile efectuate.

Compania americana Apple a anuntat ieri ca permite lansarea aplicatiei Skype in cadrul magazinului sau virtual iTunes App Store. Utilizatorii iPod Touch si iPhone vor putea descarca aplicatia gratuit si o vor putea folosi ca si cum s-ar afla in fata calculatorului. "Toate functiile programului Skype de pe mobil sunt disponibile in noua aplicatie, ceea ce este un lucru absolut extraordinar pentru utilizatori, dar ciudat pentru Apple", nota analistul telecom Alexander Hostman, citat de site-ul cnet.com.

Apple nu a permis utilizarea aplicatiei Skype inca de la lansarea iPhone-ului (in 2007) pentru ca operatorii de telefonie mobila ce distribuiau exclusiv telefonul nu vroiau sa concureze cu un serviciu foarte ieftin de VOIP.
Desi oficialii Apple nu au comentat acceptul pentru introducerea aplicatiei in App Store, analistii spun ca prin aceasta compania doreste sa atraga un numar nou de utilizatori.
Noua aplicatie va transforma si iPod Touch-urile in telefoane mobile, ce-i drept numai atunci cand posesorii lor se afla intr-o zona cu acoperire wireless la internet.
Din luna mai, Skype va putea fi instalata si pe dispozitivele Blackberry. Insa nici Apple, nici RIM (Research In Motion) – firma ce produce telefoanele – nu au precizat pe care dintre modele va putea fi utilizata aplicatia.

Aplicatia Skype iPhone va permite utilizatorilor sa realizeze sesiuni de chat (scris sau audio) prin reteaua de telefonie mobila folosita sau printr-o retea wireless (Wi-Fi). Apelurile telefonice catre numere fixe sau mobile din lumea intreaga se vor putea realiza numai printr-o conexiune Wi-Fi. Companiile de telefonie mobila nu vor putea acuza utilizatorii ca folosesc traficul de date pentru altceva in afara de navigarea pe internet. Specialistii spun ca si in cazul in care operatorii vor permite traficul Skype prin retelele 3G, pana la urma vor fi nevoiti sa restrictioneze accesul, deoarece apelurile VOIP vor suprasolicita reteaua.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă