13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSIRI vine pe iPAD: Apple a prezentat sistemul de operare iOS 6...

SIRI vine pe iPAD: Apple a prezentat sistemul de operare iOS 6 VEZI DATA DE LANSARE

Luni a început cea de-a 23-a conferinta anuala WWDC – World Wide Developers Conference. Prezentarea de deschidere a fost sustinuta de Tim Cook – CEO Apple si Phil Schiller. Noul sistem de operare Apple a fost prezentat pe scena WWDC de către Scott Forstall, Senior Vice President for iOS.

iOS 6 are 200 de noi funcţii, a anunţat Forstall, iar secretara virtuală Siri a primit un update. SIRI este acum capabilă să lanseze diferite aplicaţii. Spre exemplu, utilizatorii pot intra într-un joc cu ajutorul unei comenzi vocale., potrivit realitatea.net

Una dintre noile funcţii se numeşte “Eyes Free”. Apple a lucrat cu diferiţi producători auto, iar Siri va putea fi folosită cu ajutorul unui singur buton de pe volan. Toyota, GM, Mercedes, BMW, Honda şi Audi vor integra Siri în următoarele 12 luni.

Una dintre cele mai importante veşti este că SIRI va deveni disponibilă pe iPad-uri.

Scott Forstall a anunţat că iOS 6 le va permite utilizatorilor să posteze diferite lucruri pe Facebook direct din browser sau din diferite aplicaţii.

Când primesc un apel, utilizatorii au două noi opţiuni: “Răspunde cu un mesaj” şi “Aminteşte-mi mai târziu”.

O altă opţiune nouă este “Do not disturb” (Nu deranja). Apelurile şi SMS-urile sunt primite, însă utilizatorii nu sunt deranjaţi. Există şi tot felul de diferite opţiuni. Spre exemplu, dacă o persoană te sună de două ori în trei minute, telefonul răspunde la cel de-al doilea apel.

Apelurile FaceTime funcţionează acum şi pe conexiunile de internet mobil, nu doar pe cele wireless.

Odată cu iOS 6, Apple a renunţat la Google Map şi a integrat un serviciu propriu de hărţi (inclusiv unele 3D).

Sistemul va funcţiona şi ca GPS-auto şi va include informaţii despre trafic în timp real, culese în mod automat de la utilizatori. Noul serviciu de hărţi Apple este compatibil cu Siri.

Versiunea beta de iOS 6 va ajunge chiar luni la dezvoltatorii Apple. Pentru utilizatorii obişnuiţi, iOS 6 va fi lansat la toamnă. Noul sistem de operare va fi compatibil cu iPhone-urile 3GS sau mai noi şi cu genraţiile doi şi trei de iPad. Aşadar, posesorii primului model de iPad nu îşi vor putea instala iOS 6.

Cele mai citite

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...
Ultima oră
Pe aceeași temă