5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialSimona Halep este adversara Larisei Iordache

Simona Halep este adversara Larisei Iordache

Simona Halep şi Larisa Iordache se bat pentru titlul de cel mai bun sportiv din Balcani. Cele două au fost nominalizate în ancheta organizată de agenţia bulgară BTA pentru cei mai buni sportivi ai anului din Balcani.

Halep, care a fost în 2014 şi numărul doi mondial, a câştigat titlurile WTA de la Doha şi Bucureşti şi a jucat finale la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor. Larisa  Iordache, campioană europeană cu echipa şi la sol, medaliată cu argint la bârnă şi cu bronz la sărituri, este vicecampioană mondială la individual compus şi sol. Alături de cele două au mai fost menţionaţi şi alţi sportivi români cu performanţe internaţionale în anul care se încheie.

Echipajul format din Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, medaliat cu aur mondial la canoe 2 pe distanţa de 1.000 m, medaliat cu argint Mondiale pe 500 şi cu argint la Europene în aceeaşi probă, figurează pe lista sportivilor.

Nu a fost uitată nici pugilista Steluţa Duţă, campioană europeană la cat. 48 kg. Scrima este reprezentată de Simona Gherman, medaliată europeană cu bronz la spadă, la individual, şi cu aur la echipe, precum şi de sabrerul Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz la Mondiale, potrivit Digi Sport.

Singura judoka română nominalizată este Andreea Ştefania Chiţu, vicecampioană mondială la cat. 52 kg şi medaliată cu bronz la Europene.

Halterele sunt reprezentate de Florin Croitoru, campion european la cat. 56 kg, şi de Loredana Toma, vicecampioană europeană la cat. 58 kg.

În cea de-a 42-a ediţie a anchetei "Top 10 Athletes of the Balkans 2014" au mai fost nominalizaţi şi alţi sportivi cunoscuţi, precum fotbaliştii bosniaci Edin Dzeko şi Miralem Pjanic, tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, tenismanul croat Marin Cilic, schiorul croat Ivica Kostelic, atleta croată Sandra Perkovic, judoka elen Ilias Iliadis, tenismanul sârb Novak Djokovic, poloistul Filip Filipovic, luptătorul turc Taha Akgul etc.

Cel mai bun sportiv din Balcani în 2013 a fost desemnat tenismanul sârb Novak Djokovic, urmat în clasament de atleta croată Sandra Perkovic, de bulgarul Ivo Anghelov, campion mondial la lupte, şi de Simona Halep.

 

Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

Naționala României, umilită de echipa Danemarcei cu 39-23, e în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Naţionala României a fost umilită de echipa Danemarcei cu scorul de 39-23 (21-10), marţi seara, la Herning (Danemarca), în ultimul său meci din Grupa...
Ultima oră
Pe aceeași temă