19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSibiu. Miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut...

Sibiu. Miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota

Un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota a fost organizat, vineri seară, în centrul Sibiului. Aproximativ 1.000 de sibieni au ieșit în stradă le-au cerut românilor de pretudindeni să iasă la vot și ”să își aleagă viitorul", potrivit Mediafax.

Oamenii s-au strâns, vineri seară, în Piaţa Mare din centrul Sibiului, iar unii dintre ei au avut steaguri tricolore, dar şi pancarte cu mesaje de susţinere pentru românii din afara ţării și cu îndemnuri la vot.

După o perioadă petrecută în piaţa centrală a oraşului, manifestanţii au pornit în marş pe bulevardul pietonal din zona centrală.

Organizatorul manifestării, Dorin Beu, spune că ideea de a strânge oamenii în centrul oraşului i-a venit după ce a văzut acţiuni similare în alte zone din ţară şi străinătate, convocarea la miting făcându-se, în principal, pe reţelele de socializare.

"Decizia de a organiza această manifestare a fost spontană. Eram într-o seară pe reţelele de socializare şi am zis că dacă nu vrea nimeni să facă nimic am decis să fac eu ceva. Odată ce am pornit pe acest drum, n-am mai putut să dau înapoi. Esenţa mesajului este că toţi românii sunt obligaţi, într-un fel, să voteze pentru că-şi aleg viitorul, iar ceea ce se întâmplă în afara ţării nu este corect şi îi susţinem pe cei din diaspora", a spus Dorin Beu.

Participanţii la miting au purtat pancarte şi au scandat "Diaspora, nu uita, Sibiul e de partea ta", "Yes, votăm" şi "Cine nu votează, ţara trădează".

Manifestația a fost autorizată să se desfăşoare între orele 18.00 şi 20.00, mai multe echipaje ale jandarmilor fiind în zonă, însă fără a se înregistra incidente.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă