-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialSfatul specialistului: Cum se poartă haina de blană în funcție de vârstă...

Sfatul specialistului: Cum se poartă haina de blană în funcție de vârstă | FOTO

Se spune că blana este ușor de purtat, însă, pentru a te îmbrăca așa cum trebuie, o astfel de haină trebuie aleasă cu grijă. La 20 de ani haina de blană nu e aceeași ca la 40, iar dacă vrei să arăți că știi să afișezi o ținută impecabilă ca stil, atunci încearcă să fii selectivă. Suntem unici, iar inspirația nu vine din ceea ce vedem că se poartă, ci din personalitatea noastră. Haina de blană o purtăm după cum ni se potrivește și după cum ne stă mai bine. 

 

Blana este un element de outfit excelent și poate aduce un plus de valoare ținutei. Cine ne poate sfătui cum să îmbrăcăm o astfel de haină, dacă nu un specialist în blănuri? Daniel Mărgărit, director la Casa de blănuri MG, știe foarte bine ce i se potrivește unei femei de 20 de ani, de 30 de ani, precum și celor de 40 sau 50 de ani.

 

La 20 de ani, femeia poate îmbrăca blana colorată

„Blana este la modă anul acesta mai mult decât oricând, iar femeile vor să fie în trend indiferent de vârstă și mai ales indiferent de gusturi. Tinerii sunt cei mai receptivi la nou, iar în acest sezon blana este prezentă în colecția marilor designeri. Se poartă foarte mult cea colorată, iar vestele din vulpe sunt recomandate femeilor de 20 de ani.

Culoarea la modă este «lime greenery», nuanța-vedetă și în sezonul ce urmează. Ca model sau croială, amintim că haina de blană trebuie să fie croită cu mâneca scurtă, astfel încât ceasul să fie lăsat la vedere. De asemenea, se poartă modelele supradimensionate, cele oversize, iar dacă ne urmărește obsesia noului, atunci voi aminti că o femeie la 20 de ani poate îmbrăca o haină realizată dintr-un mix de două-trei genuri de blană“, spune Daniel Mărgărit.    

30 de ani: Femeia poartă blănuri pretențioase

La această vârstă, multe femei caută modele vintage. „Se pare că delicatețea și rafinamentul unei femei la 30 de ani pot fi scoase în evidență cu o haină de blană retro-șic. Cererile acestor femei ar putea părea ușor ciudate, însă aici e provocarea…  Silueta poate fi pusă în valoare cu un astfel de model, pentru un look cu adevărat relaxat și în același timp clasic.

Aici amintesc blana de vizon maro, extrem de frumoasă, care a revenit în acest an în atenția designer-ilor și mai ales a femeilor de 30 de ani care știu să își facă un «update» corect în garderobă. Femeia la 30 de ani își adaptează ținuta și în funcție de viața socială, iar stilul ei deja prinde contur. Recomand și căciulile din blană de vulpe, simple, în culori neutre.“

40 de ani: Femeia are stilul definit

„Iată o femeie cu dorințe fixe în materie de blănuri. La 40 de ani, femeile sunt mai puțin receptive la nou, iar în viața socială acestea pot adopta stiluri diferite. Știu ce-și doresc, se află în apogeul carierei, au totul bine definit și bine aranjat în garderobă. Evident, această femeie știe, de asemenea, că trebuie să țină cont și de siluetă, iar blănurile nu trebuie să fie voluminoase… Nurca este excelentă! Recomand! La fel și blana din chinchilla. De multe ori, femeia la 40 de ani are curajul să creeze modele noi, pe care le realizăm pe comandă“, spune Daniel Mărgărit.

50 de ani: Multe femei își doresc să se îmbrace ca la 30 de ani

„Poate vi se pare ciudat, dar azi femeia de 50 de ani dorește să scoată în evidență silueta. Vizonul este cel mai potrivit, iar modelul trebuie să fie cât mai relaxat. Dacă silueta este mai plinuță, atunci haina de blană nu trebuie să urmărească linia corpului, iar culoarea blănii trebuie să fie cât mai închisă. Persoanele nonconformiste, cu o siluetă care le ajută, cumpără blănuri pentru femei de 20 sau 30 de ani. Își doresc să fie moderne, iar de multe ori nu vor ca blana să fie monocromă. Femeia la 50 de ani iubește modelul de avangardă, pe care îl găsim și pe podium – cel realizat din două tipuri de blană”, explică Mărgărit.

Căciula de blană, pentru ținuta de ansamblu

Poate fi accesoriul de top pentru iarnă, evident, dacă știi să o porți cu stil și în funcție de vârstă. Căciulile cu formă clasică, rotundă, din blană de vulpe polară sunt în continuare în trend și se potrivesc atât femeilor de 30 de ani, cât și celor de 40 sau 50 de ani.

Tinerii pot purta căciulile căzăcești, din blană de vulpe vopsită în diferite culori, sau cele din blană de iepure. Femeilor care au trecut peste vârsta de 50 de ani li se potrivește căciula de vizon.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă