11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialSever Voinescu, numit redactor-șef al revistei Dilema Veche: Am găsit la Dilema...

Sever Voinescu, numit redactor-șef al revistei Dilema Veche: Am găsit la Dilema o orchestră perfectă

Sever Voinescu a preluat de la 1 ianuarie funcția de redactor-șef al revistei Dilema Veche, în locul lui Mircea Vasilescu, acesta precizând pentru MEDIAFAX că a găsit în redacția publicației "o orchestră perfectă" și că "sunetul Dilemei va rămâne același în presa culturală românească".

"Am găsit în redacția revistei Dilema o orchestră perfectă, alcătuită din redactori pe care îi cunosc de ani mulți și pe care îi prețuiesc. Sunetul Dilemei va rămâne același în presa culturală românească și principala mea responsabilitate va fi acceea de a-l păstra nealterat. Tot ceea ce cititorii Dilemei și iubitorii Dilemei găsesc de ani de zile în această revistă, respectiv spiritul revistei, așa cum a fost el definit într-un faimos articol fondator semnat de domnul Andrei Pleșu la începuturile revistei, va avea în mine cel dintâi apărător", a spus Sever Voinescu, pentru MEDIAFAX.

El a precizat că tranziția de la un redactor-șef la altul "se va petrece extrem de lin".

"Mircea Vasilescu rămâne un membru de bază al echipei Dilema, rămâne în redacția revistei Dilema și are toată prețuirea noastră după cei aproape 20 de ani în care a condus impecabil revista Dilema în vremuri mai bune și în vremuri mai proaste", a mai spus Sever Voinescu.

Acesta a precizat că planurile sale concrete privind viitorul revistei Dilema Veche le va discuta mai întâi cu redacția publicației, urmând ulterior să fie anunțate public.

Sever Voinescu, în vârstă de 46 de ani, este avocat și publicist. A fost deputat, în perioada 2008-2012, consilier al Secretarului General al Guvernului (între 1997-1998), secretarul general al Ministerul Afacerilor Externe (între 1998-2000), consul general al României la Chicago (2000-2003) și coordonatorul programului de politică externă din cadrul Institutului pentru Politici Publice (2004-2008).

De asemenea, Sever Voinescu este membru al Grupului pentru Dialog Social. El a fost și comentator politic al ziarului Cotidianul și colaborator al revistei Dilema Veche.

Revista Dilema Veche face parte din portofoliul Adevărul Holding, alături de publicații precum cotidianul Adevărul și tabloidul Click!. Directorul fondator al revistei este scriitorul Andrei Pleșu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă