30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Serverele grupului Yahoo, atacate de hackeri români. Yahoo a confirmat atacul

UPDATE. Serverele grupului Yahoo, atacate de hackeri români. Yahoo a confirmat atacul

UPDATE 11:43  Yahoo – care se confruntă, după Apple, cu probleme legate de Shellshock, o breşă de securitate în Linux şi Mac OS X, după ce un cercetător, Jonathan Hall, a dezvăluit pe blog că o serie de servere ale firmei au fost accesate de hackeri români – a confirmat iniţial atacul, după care l-a contestat, informează Mediafax.

Într-un mesaj postat pe Hacker News, Alex Stamos, responsabilul cu securitatea (CISO) la Yahoo, afirmă că hackerii au încercat, într-adevăr, să pătrundă în serverele Yahoo prin intermediul Shellshock, dar după aceea au folosit altă breşă de securitate, mai mult sau mai puţin similară.
Potrivit oficialului, hackerii au "injectat comenzi într-un script de server". Trei servere au fost într-adevăr piratate, "dar nicio dată personală nu a fost compromisă", dă el asigurări.

_ _ _

Ziarul The Independent anunță că hackeri români au accesat în mod ilegal serverele companiei Yahoo, utilizând eroarea de codificare Shellshock, depistată luna trecută, conform Mediafax.

Potrivit expertului, un grup de hackeri români au accesat site-urile Yahoo, Lycos şi WinZip. Românii au accesat date din două servere ale Yahoo, căutând puncte de acces la Yahoo!Games, divizia de jocuri online care are milioane de utilizatori.

În plus, hackerii utilizează domeniul WinZip pentru a localiza alte breşe în sisteme informatice.

"Problemele generate de eroarea de codificare ne afectează pe toţi într-un fel sau altul, astfel că problema trebuie rezolvată rapid", afirmă Hall, care a informat Biroul Federal pentru Investigaţii din SUA (FBI).

Eroarea de codificare Shellshock a fost depistată de circa o lună, experţii stabilind că această vulnerabilitate există de două decenii.

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă