15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialŞeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov: Rusia, forţele guvernamentale siriene şi opoziţia sunt...

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov: Rusia, forţele guvernamentale siriene şi opoziţia sunt pregătite să coopereze în lupta împotriva Stat Islamic

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat că forţele aeriene ruse, armata siriană şi opoziţia sunt pregătite să coopereze în lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, notează Mediafax.

“Pe lângă contactele directe între Guvernul sirian şi reprezentanţii opoziţiei armate, delegaţia noastră, care a inclus reprezentanţii Ministerului de Externe şi ai Ministerului Apărării, au avut câteva reuniuni cu reprezentanţii opoziţiei armate, discutând cu aceştia despre posibilitatea unor acţiuni de luptă comune împotriva terorismului în Siria, şi în primul rând SI”, a declarat Lavrov.

Ministrul rus al Afacerilor Externe a declarat că, miercuri, la Astana, a fost elaborat un document care stipulează stabilirea unui mecanism de monitorizare a armistiţiului din Kazakhstan.

Discuţiile de Astana vor facilita negocierile intra-siriene care au drept scop să genereze o rezolvare pe cale politică a crizei, în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, a explicat Lavrov.


Citeşte şi: Șeful diplomației ruse ar putea avea, vineri, discuții cu reprezentanții opoziției siriene

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și-a anunțat intenția de a organiza o întâlnire cu reprezentanții opoziției siriene, la Moscova, potrivit Ministerului rus de Externe, informează agenția TASS.

 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă