11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialŞeful DGA Prahova, ARESTAT PREVENTIV

Şeful DGA Prahova, ARESTAT PREVENTIV

Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, comisarul şef Constantin Ispas, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Prahova, în timp ce ofiţerul BCCO Emanuel Saghel a fost pus sub control judiciar.

Comisarul şef Constantin Ispas, reţinut pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, luare de mită, folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, conform surselor judiciare.

Citește și: Percheziții la DGA Prahova, în dosarul în care șeful instituției a fost reținut

La rândul său, Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanțării terorismului și spălării banilor din BCCO Ploiești şi care era reţinut pentru șantaj, trafic de influență, folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și luare de mită, a fost pus sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Prahova privind măsurile preventive faţă de cei doi poate fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti.

Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliției Județene Prahova, Adrian Rădulescu, și Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanțării terorismului și spălării banilor din BCCO Ploiești, au fost reținuți luni seară, după mai mult de unsprezece ore de audieri. 

Citește și: UPDATE. Trei șefi ai Poliției Prahova, REȚINUȚI pentru TAXE de PROTECȚIE și ÎNSCENĂRI. Mita luată era variată: de la bani, la combustibili, lucernă sau bilete la meciuri de fotbal!

Marţi, procurorii DNA Ploiești au percheziționat birourile celor trei, care fuseseră sigilate luni, după ce aceștia au fost ridicați și duși la audieri la DNA Ploiești. Șeful DGA Prahova, Constantin Ispas, are biroul în sediul Poliției Municipale Ploiești, în timp ce Rădulescu și Saghel au birouri în sediul IPJ Prahova.

Cei trei șefi din Poliția Prahova lucrau împreună pentru a estorca bani și bunuri de la diverse firme. Șeful grupului era șeful DGA Prahova, Ispas Constantin. Din arsenalul lor făceau parte șantajul, amenințarea, înscenarea.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă