18.7 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialŞef din Ministerul Finanţelor, deferit justiţiei pentru FRAUDĂ

Şef din Ministerul Finanţelor, deferit justiţiei pentru FRAUDĂ

Un şef de serviciu în cadrul Direcţiei Juridice a Ministerului de Finanţe, Claudiu Roman, şi fostul viceprimar al municipiului Târnăveni, Ovidiu Chindriş, au fost deferiţi justiţiei în legătură cu vânzarea serviciului public de transport de persoane la un preţ subevaluat, relatează Mediafax.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ovidiu Aurel Gavril Chindriş, viceprimar al municipiului Târnăveni, în perioada 2004-2008; Danil Stanciu, consilier în Consiliul Local al municipiului Târnăveni, în perioada 2000-2004; Ioan Micşa, consilier în Consiliul Local în perioada 2004-2008; Ştefan Blănaru, secretar al municipiului Târnăveni, în perioada 1992-2011; Vasile Ani, director la SC COMUNALE SA Târnăveni, în perioada 2003-2004, în prezent director SC COMPANIA AQUASERV SA – sucursala Târnăveni şi Claudiu Roman, consilier juridic la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Mureş, în perioada 2002-2005, în prezent şef de serviciu în cadrul Direcţiei Generale Juridice a Ministerului Finanţelor Publice.

Cei care au atribuţii de conducere, de administrare, de gestionare, de executare silită, de reorganizare ori lichidare judiciară sunt acuzaţi de stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice sau instituţiilor publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, informează, miercuri, Biroul de presă al DNA.

Potrivit rechzitoriului DNA, în cursul lunilor noiembrie-decembrie 2004, inculpaţii Chindriş – preşedinte al comisiei de negociere, viceprimar al municipiului Târnăveni, în acea perioadă, Stanciu, Micşa, Ani, Blănaru şi Roman – membri ai comisiei de negociere, au aprobat vânzarea către o altă societate comercială a activelor SC COMUNALE SA, firmă de transport public al cărei acţionar unic era municipiul Târnăveni, la un preţ subevaluat reprezentând aproximativ o treime de valoare reală (33,91 la sută din valoare). Astfel, firma cumpărătoare a obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 1.071.687,5 leii – diferenţa dintre valoarea reală a activelor şi preţul de vânzare.

Municipiul Târnăveni s-a constituit parte civilă în procesul penal, fără a preciza până la finalul cercetărilor suma la care se ridică pretenţiile civile.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Târnăveni.

Cele mai citite

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă