15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialŞef controversat peste 2.600 kilometri de şosele

Şef controversat peste 2.600 kilometri de şosele

Acuzat că ar fi provocat Direcţiei de Drumuri Constanţa daune de un milion de lei, Jean Paul Tucan a fost uns discret director general la Direcţia Regională Bucureşti de către ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. DRDP Bucureşti gestionează 2.600 de kilometri de drumuri naţionale. Tucan a  fost şef al Direcţiei Regionale Constanţa în perioada 2007-2008, în mandatul ministrului liberal al Transporturilor, Ludovic Orban.

Jean Paul Tucan este un prosper om de afaceri constănţean, fără pregătire de specialitate în zona lucrărilor de infrastructură. Tucan deţine funcţia de şef al organizaţiei PNL Năvodari, în timp ce soţia sa administrează firma JT Oil, dezvoltatorul unui an­samblu imobiliar în Mamaia, Constanţa.

El a fost acuzat în 2009 că a adus prejudicii de  un milion de lei în cele 19 luni în care a condus DRDP Constanţa. Tucan fusese numit director general la doar şase zile după angajarea sa în direcţie.

Potrivit raportului făcut de fosta conducere DRDP Constanţa, Tucan a achiziţionat panouri cu mesaje variabile mobile destinate amplasării pe maşinile de patrulare pe A2 ce se alimentau la 220V, în condiţiile în care alimentarea trebuie făcută la 12V. Paguba a fost stabilită la 106.000 lei.

În 2007, au fost cumpărate parazăpezi pentru A2 de la firma care ceruse un preţ dublu la licitaţie şi care era deţinută de un consilier PSD din Năvodari. Livrarea  a fost făcută însă de firma ce cerea mai puţin bani, înlocuindu-se doar numele firmei  pe avizul de expediţie.

Tucan se declară nevinovat

Întrebat cum a fost numit, dacă numirea sa a fost profesională sau politică, Jean Paul Tucan se mărgineşte să zică că a fost numit „ca toată lumea”. El spune că toate cele semnalate în nota de control realizată de conducerea DRDP Constanţa nu au fost confirmate de Corpul de Control al ministrului Transporturilor de atunci, Radu Berceanu. „Sunt nevinovat, nu s-a sesizat nicio neregulă. Au fost speculaţii pure”, a declarat el ziarului România Liberă.   

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă