2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialȘef al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, arestat preventiv...

Șef al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, arestat preventiv pentru mită

Șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Radu Smarandache, a fost arestat preventiv, pentru luare de mită, înformează un comunicat de presă remis de DNA.

”În perioada 2013 – 2015, inculpatul Smarandache Radu, în calitate de şef al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanei Adulte cu Handicap (S.E.C.P.A.H.) din cadrul D.G.A.S.P.C. Dolj, printr-un intermediar, a pretins şi a primit, în şase rânduri, sume de bani cuprinse între 500 şi 1000 de lei, de la persoane interesate să obţină certificate de încadrare în grad de handicap, fără a fi îndreptăţite sau aparţinători ai acestora”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, Smarandache a intervenit pe lângă membrii comisiei din cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap Dolj, în scopul încadrării acestor persoane în anumite grade de handicap.

De asemenea, în acest dosar a fost arestată preventiv și Rodica Țenea, consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova, tot pentru luare de mită.

”În perioada 2012 – 2015, inculpata Ţenea Rodica, în calitate de consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova, prin acelaşi intermediar, a pretins şi primit, în şase rânduri, sume de bani cuprinse între 2000 de lei şi 8000 de euro, de la persoane interesate să se angajeze la diverse instituţii din municipiul Craiova sau să se pensioneze medical, prevalându-se de relaţiile pe care le are cu factorii de decizie în cadrul acestor instituţii”, informează sursa citată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă