14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialSecretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, va primi titlul de...

Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti

Universitatea din Bucureşti va acorda vineri, 24 mai 2013, înaltul titlu de Doctor Honoris Causa Secretarului General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit unui comunicat remis, miercuri România liberă.

 Evenimentul se va desfăşura în Aula Magna a Palatului Facultăţii de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46), începând cu ora 14:30.

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, va avea întâlniri şi cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.

Prima vizită oficială la Bucureşti a secretarului general al NATO a avut loc în urmă cu trei ani, în mai 2010.

Anders Fogh Rasmussen este ce de-al doisprezecelea secretar general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), începându-şi mandatul la 1 august 2009.

De-a lungul carierei sale politice în cadrul Partidului Liberal din Danemarca, Anders Fogh Rasmussen a deţinut numeroase funcţii atât în guvern, cât şi în opoziţie. A fost ministru de Finanţe între 1987 şi 1992, iar în perioada 1990-1992 a deţinut funcţia de ministru al Economiei. În calitate de ministru al Economiei şi membru al Consiliului ECOFIN al Uniunii Europene, a fost negociatorul Danemarcei şi semnatarul Tratatului de la Maastricht, care a condus la introducerea monedei unice Euro, potrivit Mediafax.

În 1998 a devenit preşedinte al Partidului Liberal. După alegerile parlamentare din 2001, a format primul său guvern, o coaliţie formată din Partidul Liberal şi Partidul Popular Conservator.

În timpul preşedinţiei daneze a Uniunii Europene (iulie-decembrie 2002), Anders Fogh Rasmussen a jucat un rol-cheie în procesul care a condus la încheierea negocierilor de aderare cu zece state-candidate pentru UE, la reuniunea Consiliului European de la Copenhaga din decembrie 2002.

Guvernul său a fost reales în 2005 şi respectiv în 2007. Anders Fogh Rasmussen a ocupat poziţia de prim-ministru din noiembrie 2001 şi până la alegerea sa ca viitor secretar general al NATO, la Summit-ul de la Strasbourg-Kehl din aprilie 2009.

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă