6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialSebastian Ghiţă scapă de dosarul "Tracia-Asesoft"

Sebastian Ghiţă scapă de dosarul “Tracia-Asesoft”

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis definitiv că în dosarul “Tracia-Asesoft”, în care deputatul Sebastian Ghiţă era acuzat de înşelăciune şi fals în declaraţii, a intervenit prescripţia, parlamentarul fiind obligat de instanţă să plătească către ANAF peste 130 de mii de lei, transmite Mediafax.

Potrivit deciziei pronunţate de judecătorii Curții de Apel București, joi, ” încetează procesul penal faţă de inculpatul Ghiță Sebastian, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale”.

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată de procurori în anul 2002, fiind acuzat de înșelăciune și fals în declarații, alături de alte nouă persoane, cauză în care cei vizați erau acuzați că au făcut mai multe tranzacţii petroliere care au dus la prejudicierea bugetului de stat cu 20 de miliarde de lei vechi.

Instanța a constatat încetarea procesului penal față de toate persoanele cercetate în cauză însă a dispus recuperarea prejudiciului. Din paguba constatată, o parte dintre cei vizați în dosar ar trebui să achite 1.730.951,10 lei noi, iar Sebastian Ghiță 134.354,45 de lei noi, “la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii calculate de la data scadenţei obligaţiei şi până la data plăţii efective”, menționează judecătorii în sentința definitivă.

Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă