20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialScutirile de impozit pentru termoizolare, greu de aplicat

Scutirile de impozit pentru termoizolare, greu de aplicat

Autorităţile tulcene sunt neîncrezătoare, la încheierea primelor lucrări de reabilitare termică a unor blocuri din municipiu, în ceea ce priveşte acordarea de facilităţi persoanelor care vor efectua în continuare lucrări de termoizolare, în condiţiile în care multe dintre cele executate deja de unii proprietari de apartamente nu respectă condiţiile legale.

Viceprimarul municipiului Tulcea, George Blejan, a declarat miercuri pentru Agerpres că lucrările de reabilitare termică a 10 blocuri din oraş au fost finalizate, asociaţiile de proprietari care trebuie să plătească 20% din valoarea lucrărilor neachitându-şi însă integral obligaţiile financiare faţă de constructor. „Bugetarea lucrării a fost foarte dificilă, administratorii asociaţiilor de proprietari având încă debite către constructor.

Partea bună în ceea ce ne priveşte a fost că noi am insistat să introducem o clauză în contract pentru ca firma de construcţii să fie plătită în funcţie de viramente, iar acum primăria nu are nicio datorie. Nu ne putem bate însă cu asociaţiile de proprietari”, a afirmat viceprimarul. El s-a arătat neîncrezător în ceea ce priveşte acordarea de facilităţi asociaţiilor de proprietari din municipiu care reabilitează termic blocurile, în condiţiile în care, potrivit sursei citate, multe dintre lucrările care s-au executat nu au avut la bază o documentaţie legală şi nici măcar o expertiză.

„Noi am aprobat hotărârea prin care acordăm facilităţi la plata impozitului timp de şapte ani, însă asociaţiile trebuie să urmeze paşii legali, trebuie efectuate expertize termice, este nevoie de certificate de urbanism, iar dosarul depus de administratori trebuie aprobat de Consiliul Local. Mingea, de fapt, este în terenul asociaţiilor, dar eu nu cred că vor fi foarte multe asociaţii care vor beneficia de această facilitate”, a menţionat George Blejan.

Legea 158 din 2011 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe prevede ca persoanele care au plătit din fonduri proprii lucrările de termoizolare să fie scutite de la plata impozitului pentru locuinţă pentru o perioadă de şapte ani, dacă la anveloparea întregului imobil de locuit s-a utilizat polistiren de o anumită grosime şi densitate, dacă s-a izolat planşeul peste subsol, iar tâmplăria a fost înlocuită cu una performantă energetic.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă