15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialScurgeri de acid clorhidric dintr-un vagon cisternă

Scurgeri de acid clorhidric dintr-un vagon cisternă

Mai multe echipaje ale Poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost trimise, azi dimineaţă, în gara din localitatea Jebel, judeţul Timiş, unde se scurge acid clorhidric dintr-un vagon cisternă staţionat, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Emil Andrei, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi că există scurgeri la un vagon cisternă încărcat cu acid clorhidric.

“Am fost sesizaţi că în Gara Jebel un vagon cisternă încărcat cu acid clorhidric prezintă scurgeri. Din primele informaţii, se pare că o supapă a vagonului s-a defectat, eliberând substanţa considerată extrem de periculoasă”, a afirmat el.

Conform acestuia, vagonul, care făcea parte dintr-o garnitură care venea de la Râmnicu Vâlcea şi trebuia să ajungă în Serbia, a fost tras pe o linie moartă, mai multe echipaje de poliţişti asigurând zona.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Banat” care au intervenit la faţa locului, nu se impune evacuarea gării.

Cele mai citite

Irina Begu, calificată în turul al treilea la Roma

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma, după ce franţuzoaica Oceane Dodin a abandonat...

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă