15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialŞcoală de Vară organizată de ASE şi Fundaţia lui Dan Voiculescu

Şcoală de Vară organizată de ASE şi Fundaţia lui Dan Voiculescu

“Valorea publică, politică și managementul public în Uniunea Europeană” este subiectul ultimei ediții a unei școli internaționale de vară care s-a desfășurat în ultimele două săptămâni și în care Academia de Studii Economice din București și ceilalți organizatori au avut că partener Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Fundația ce poartă numele omului de afaceri condamnat pentru corupție a fost partener educațional al acestei “Bucharest Summer University” pentru al nouălea an consecutiv. 
  
Potrivit unui comunicat de presă citat de Hotnews, la această a 12-a ediție a Școlii Internaționale de Vară Bucharest Summer University au luat parte 47 de studenți din 25 de țări. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două săptămâni. 
  
Cum e prezentat subiectul-cadru al ediției din acest an: “Ediția din acest an a propus studenților temă “Public Value, Politics and Public Management în the European Union”, insuflându-le acestora o viziune multiculturală asupra conceptelor fundamentale aferente managementului și administrației publice. Programul cursurilor a fost dinamic și interactiv, iar studenții ciclurillor de licență, masterat și doctorat au dezbătut principalele provocări ale domeniului public și au prezentat tendințele viitoare în administrație, toate raportate la particularitățile culturale ale țărilor de origine și la valorile mediului de afaceri european. Cei mai buni specialiști în domeniu și profesori de renume mondial le-au vorbit studenților, iar programul academic al participanților a fost îmbinat cu vizite de studiu”. 
   
De ce a fost fundația lui Dan Voiculescu partener educațional pentru al nouălea an consecutiv? Potrivit comunicatului, “datorită potențialului educativ imens pe care îl oferă evenimentul, atât la nivel național cât și internațional. În cei 12 ani de existența, peste 600 de tineri au urmat cursurile școlii de vară, care a devenit, de altfel, un element important de promovare a brandului de țara, prin educație.”  
   
Bucharest Summer University a avut că organizatori Academia de Studii Economice din București, Asociația Absolvenților ALUMNI ASE și Uniunea Studenților ASE, “prin intermediul Senatului Studenților și sub mentoratul Facultății de Administrație și Management Public”. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a fost partener educațional, iar evenimentul a fost sprijinit de BNR.

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...
Ultima oră
Pe aceeași temă