26.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialSchimbări la conducerea Poliţiei Române după principiul rotirii cadrelor. Cine este noul...

Schimbări la conducerea Poliţiei Române după principiul rotirii cadrelor. Cine este noul şef

Ministrul Internelor, Ioan Rus, schimbă conducerea IGPR. Chestorul Liviu Popa va fi înlocuit de Petre Tobă, informează România TV.

Premierul Victor Ponta a semnat, marţi, propunerea ministrului de Interne de numire a lui Petre Tobă la conducerea Poliţiei Române, în locul lui Liviu Popa.

Propunerea de schimbare a şefului Poliţiei Române vine la câteva zile după ce premierul Victor Ponta declara, ca urmare a fugii lui Sile Cămătaru, că a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, să prezinte, miercuri, în şedinţa de Guvern, un raport privind urmăriţii general şi că ar putea fi daţi afară şefii din Poliţie, dacă aceştia sunt vinovaţi de situaţia existentă.

“Nu e normal să ştim că sunt atât de mulţi în libertate şi vedem, dacă e cazul, facem schimbări şi de conducere, şi de sistem, pentru că cei care sunt daţi în urmărire chiar trebuie prinşi, nu trebuie să fie doar trecuţi într-un computer acolo şi să nu se preocupe nimeni de ei”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Petre Toba a mai ocupat funcţie de conducere la IGPR, fiind demis de la conducerea Poliţiei Române în noiembrie 2010, de către premierul de atunci, Emil Boc, în urma scandalului izbucnit la Piatra Neamţ, după asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, un lider al lumii interlope din Neamţ.

Chestorul Ioan Căbulea ar urma să fie noul şef al Departamentului de ordine şi siguranţă publică din MAI, acesta înlocuindu-l pe chestorul Petre Tobă, care ar urma să fie şef al Poliţiei Române, au declarat pentru NewsIn surse ministeriale.

Potrivit surselor, chestorul Liviu Popa, actualul şef al IGPR, ar urma să conducă IPJ Bihor, unitatea de la care, în octombrie 2009, a venit ca şef al Direcţiei Generale Anticorupţie şi, ulterior, în timpul mandatului ministrului de Interne Traian Igaş, în noiembrie 2010, a fost numit la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Toate mutările ar fi fost hotărâte de ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, în urma unor discuţii pe care acesta le-a avut luni seară şi marţi dimineaţă cu cei în cauză. Propunerile ar urma să fie înaintate primului ministru.

Chestorul Ioan Căbulea s-a mai aflat la conducerea Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, fiind adjunct al şefului acestei structuri, tot în timpul mandatului de ministru al lui Vasile Blaga, iar din martie 2011 până în prezent a condus Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Alba.

 

 

Cele mai citite

Tragedie în Columbia: Un mort și nouă răniți după prăbușirea unei cabine a telefericului din Medellin

O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce una dintre cabinele telefericului din Medellin s-a prăbuşit, a declarat primarul celui...

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă