15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialUn armăsar pursânge, scump cât două maşini de lux, darul lui Putin...

Un armăsar pursânge, scump cât două maşini de lux, darul lui Putin pentru regele Bahreinului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit, luni, la Soci, cu regele Bahreinului, Hamad bin Isa Al Khalifa. Astfel, cei doi lideri au semnat acorduri de cooperare bilaterală în domeniile energetic, militar şi al gazelor şi au făcut schimb de cadouri valoroase, potrivit mediei din Rusia, citată de Agerpres.

Astfel, Putin i-a dăruit monarhului din Bahrein un armăsar pursânge de patru ani din rasa Ahaltechin, pe nume Hadjibek. La rândul său, şeful statului rus a primit o sabie de oţel de Damasc, confecţionată special la comanda regelui. 

Valoarea armăsarului dăruit de Putin ar fi echivala cu două maşini de lux, scrie portalul Gazeta.ru. Dar nici sabia nu pare mai puţin valoroasă, având în vedere că are mânerul confecţionat din metale preţioase. 

Potrivit lui Leonid Babaev, proprietarului hergheliei private de cai ‘Şamborant’ – unul dintre cei mai importanţi crescători ai rasei Ahaltechin din Rusia – preţul armăsarului dăruit de Putin ar putea porni de la 100.000 de dolari. Cu toate acestea, preţul cailor din această rasă variază foarte mult: un astfel de cal poate costa 10.000 de dolari, dar specimenele cele mai valoroase pot ajunge şi la 1 milion de dolari. Despre caii din această rasă se spune că sunt singurii din lume care îmbină o inteligenţă foarte mare şi o frumuseţe extraordinară. ‘Amestec de şarpe şi leopard’, se spune despre caii din rasa Ahaltechin, mai scrie Gazeta.ru. 

Putin însuşi a primit de-a lungul anilor câteva exemplare din această rasă de la fostul preşedinte al republicii Başkortorstan, Murtaz Rahimov, de la fostul preşedinte turkmen, Saparmurat Niazov, precum şi de actualul actualul turkmenbashi, Gurbangulî Berdîmuhamedov. 

Regele Bahreinului, care a sosit duminică la Soci pentru discuţii la nivel înalt, a refuzat să-l însoţească pe preşedintele Vladimir Putin pe pârtia de schi, amânând această plăcere pentru următoarea vizită. ‘Mi s-a spus că v-aţi răzgândit. Nu-i nimic, rămâne pentru viitoarea vizită’, a remarcat, între altele, Putin. Nicio altă explicaţie pentru această schimbare de plan nu a fost oferită, relevă Interfax. 

În afară de relaţiile bilaterale, subiectul-cheie al întrevederii dintre Putin şi regele Bahreinului a fost situaţia din Orientul Mijlociu, în special Siria. 

 

 

Cele mai citite

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă