23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialScandal politic în Italia după ce un imigrant african a încercat să...

Scandal politic în Italia după ce un imigrant african a încercat să violeze două românce

Tentativa de viol a unui imigrant african asupra două românce a declanşat un scandal de amploare în Italia, potrivit Mediafax.

 Polemicile au izbucnit după un articol publicat de site-ul Tuttiicriminidegliimmigrati.com (Toate infracţiunile comise de imigranţi). Articolul – intitulat “Genova: un african a încercat să violeze două tinere, care au fost salvate de un carabinier” – prezintă cazul a două românce de 18, respectiv 20 de ani, care au depus plângere privind tentativă de viol împotriva unui imigrant african.

După publicarea articolului, o consilieră municipală din Padova, Carroccio Dolores Valandro, membră a partidului xenofob Liga Nordului, a distribuit pe Facebook articolul despre tentativa de viol, ataşând o imagine a ministrului de culoare Cecile Kyenge, cu următorul mesaj: “Dar pe ea nu o violează nimeni, pentru a înţelege odată ce simte victima unui astfel de delict teribil??? Ruşine!”.

Ulterior, consiliera şi-a cerut scuze pentru acest mesaj, explicând că a fost o “glumă”, dar formaţiunea Liga Nordului a anunţat că o va exclude.

“Nu răspund acestui limbaj violent pentru că nu vreau să se mai simtă nimeni ofensat”, a reacţionat ministrul Integrării, Cecile Kyenge.

Cele mai citite

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la UE

Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Ucraina şi Republica Moldova, pe de altă parte, lansează oficial astăzi, la Luxemburg, negocierile menite să permită...

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în zone...
Ultima oră
Pe aceeași temă