20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSCANDAL la Primăria Sectorului 4 din Bucureşti. Comercianţii nu vor să îşi...

SCANDAL la Primăria Sectorului 4 din Bucureşti. Comercianţii nu vor să îşi închidă chioşcurile

Mai mulți comercianți au încercat să intre cu forţa în Primăria sectorului 4 din Bucureşti, marţi dimineaţă, după ce au fost somaţi să își desființeze tarabele și chioșcurile care funcționează ilegal în Piața Sudului. Ei au fost opriţi de polițiștii locali și de jandarmii care au venit la fața locului, potrivit Digi 24. 

Oamenii au cerut ca primarul interimar Daniel Băluță să coboare din birou și să vină să discute cu ei. De asemenea, ei au scandat numele fostului primar, Cristian Popescu Piedone.

Comercianţii susţin că funcționează cu acte legale, emisie tocmai de Primăria Sectorului 4. La rândul său, primarul interimar susține că aceste contracte au fost prelungite ilegal, prin act adițional și nu prin licitație deschisă.

„În jur de 55 de chioșcuri fără autorizație de construire vor fi demolate, iar agenții economici care corespund criteriilor de licitație au posibilitatea de a se reloca într-o hală din Piața Sudului, amenajată corespunzător”, informează un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Astfel, Primăria Sectorului 4 anunță un amplu proces de transformare a Pieței Sudului, care va începe cu igienizarea spațiilor insalubre, în care se comercializează alimente, laolaltă cu alte mărfuri, precum și cu demolarea construcțiilor ilegale amplasate pe domeniul public.

„Prelungirea contractelor cu Direcția de Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4 s-a făcut fără un temei legal, în contextul în care agenții comerciali nu pot închiria un spațiu care nu există în evidențele Administrației”, se arată în comunicat. 

Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă