12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialScandal la FR Box: Doroftei a părăsit şedinţa Biroului Federal, atribuţiile...

Scandal la FR Box: Doroftei a părăsit şedinţa Biroului Federal, atribuţiile lui, preluate de vicepreşedintele Câtea

Doar trei minute a stat Leonard Dorofeti la şedinţa de azi a Biroului Federal. Şeful boxului a cerut demisia lui Vasile Câtea pe motiv că vicepreşedintele l-a jignit. Cum demisia nu a venit, Doroftei a părăsit şedinţa.

Atribuţiile lui Doroftei au fost preluate chiar de omul căruia fostul campion i.a cerut demisia.

''A plecat din ședință, mai mult nu pot să spun. Eu nu am înțeles nimic și care e poziția dânsului. Au fost delegate competențele pentru a funcționa federația mai departe către unul dintre vicepreședinți, așa cum spune statutul. Eu am preluat, pentru că Francisc Vaștag a plecat la un examen de antrenor, la care voi pleca și eu sâmbătă. S-a făcut asta pentru a debloca situația și pentru a funcționa, până când vom avea un punct de vedere clar și corect, privind ce a vrut să însemne acest gest al dlui Doroftei de azi. Până atunci, preiau prerogativele, iar în momentul în care zice că vine înapoi, s-a închis acest mandat. Nu știu ce a vrut să demonstreze și nimeni nu a înțeles concret care este situația dânsului'', a declarat Câtea, potrivit Agerpres.

''Vicepreședintele Vasile Câtea m-a jignit, pentru că i-am spus: ori pleci tu ori plec eu. I-am spus să-și dea demisia de onoare pentru jignirea pe care mi-a adus-o. I-am spus că nu pot lucra cu el, în condițiile în care mă jignește. Omul nu și-a dat demisia și atunci am renunțat eu. El este și consilierul ministrului, are și o funcție politică, și mi s-a părut urât, neonorabil ca un om ca el să facă lucrurile astea. Plus că jignea un om care a trezit lumea, care a arătat o imagine în box'', a declarat Doroftei.

Câtea este nemulţumit de activitatea lui Doroftei şi susţine că acesta a blocat mai multe acţiuni ale loturilor naţionale.

''Am tot respectul pentru el, este un simbol al boxului românesc. Jos pălăria pentru tot ce a făcut, ca mare campion, mare sportiv. Este una dintre marile imagini ale boxului nostru, alături de un Bute, frații Simion, Vaștag. Dar, azi, pentru poziția pe care o are, trebuie să-și asume niște responsabilități. Tot respectul pentru ce a făcut. El spune: eu decid, așa este, are niște drepturi. Dar în spatele pixului sunt și foarte mari responsabilități. Asumă-ți și unele și altele și atunci lucrurile funcționează, dar trebuie să colaborăm. Eu cred că a fost prost sfătuit, asta e părerea mea, și pe parcursul mandatului și azi, cu decizia care a fost. Cine are autoritate morală asupra lui cred că l-a înfluențat greșit'', a spus vicepreședintele Federaţiei Române de Box.

De partea cealaltă, fostul mare sportiv se apără.  ''Nu este adevărat, astea sunt minciunile lui. De șapte birouri federale nu se face majoritatea și atunci de ce să stau acolo? Am lipsit și eu de la un birou federal, care nu a fost convocat de mine, președintele federației. De atunci încerc să strâng lumea să rezolvăm problemele și lumea nu se strânge. Ei îmi reproșează mie că nu fac ceva, păi dacă boxul e în situația asta e datorită lor. Ei au fost în box de mulți ani, pe când eu am făcut performanță. Eu i-am rugat de atâta timp, haideți dați semnătura altuia și eu mă ocup de imagine, că așa face un președinte. Nu e normal să vin de la Ploiești să semnez un act pentru 5 minute. Acum nu știu de ce Câtea a acceptat dreptul de semnătură. Înaintea i-am spus de atâtea ori și lui Câtea și lui Sima. Și când am început să întreb mai multe lucruri, am devenit deranjant'', a spus Doroftei.

 

 

Cele mai citite

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă