3.9 C
București
duminică, 8 decembrie 2024
AcasăSpecialScandal cu elevi şi jandarmi la un liceu timişorean

Scandal cu elevi şi jandarmi la un liceu timişorean

Câteva zeci de elevi de la Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii au protestat împotriva comasării cu o altă instituţie de învăţă­mânt şi au refuzat să intre la ore.

 

Elevii de la Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara au organizat, ieri, un protest spontan şi au refuzat să intre la ore. Aceştia s-au adunat în faţa şcolii la ora 10:00 şi au început să scandeze lozinci la adresa conducerii instituţiei de învăţământ, nemulţumiţi de posibila comasare cu un alt liceu din oraş, Grupul Şcolar Industrial CFR. Printre scandările liceenilor s-au putut auzi „Nu vrem comasarea, şcoala este a noastră” sau „Nu vă fie frică, comasarea pică”, însă protestul din afara şcolii a fost oprit brusc de intervenţia câtorva jandarmi. Aceştia i-au obligat pe elevi să intre înapoi în şcoală, dar liceenii nu au intrat şi în sălile de clasă, ci au rămas pe scări şi au continuat protestul. Printre altele, aceştia au cerut demisia directoarei Lăcrămioara Huzoiu, considerată principala vinovată de faptul că ei vor trebui să înveţe, împreună, cu elevii dintr-o altă instituţie de învăţământ, considerată cu probleme şi mult inferioară.

„Protestăm pentru că nu ne convine să fim mutaţi la o şcoală cu un prestigiu mult mai mic decât al nostru, o şcoală de periferie. Nu suntem de acord cu această comasare şi nu vom renunţa la proteste. Vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat unul dintre liceenii nemulţumiţi de decizia luată de conducerea şcolii. Elevii nu au fost singuri în acest protest, pentru că le-au ţinut partea şi profesorii liceului de Poştă şi Telecomunicaţii.

„Comasarea, bună în viitor”

Câţiva dintre ei se tem că şi-ar putea pierde locurile de muncă şi sunt convinşi că această comasare a avut ca scop interesele personale ale directoarei de a salva liceul CFR, acolo unde director este chiar soţul Lăcrămioarei Huzoiu. „Această comasare a fost făcută fără ca profesorii, elevii sau părinţii să fie întrebaţi, lucru ce ne nemulţumeşte. Pe de altă parte, viitoarea comasare înseamnă şi că se refac clasele, iar acest lucru îi deranjează şi mai tare pe elevi”, a declarat liderul sindical al unităţii şcolare de Poştă, Valentina Udrescu. Directoarea instituţiei de învăţământ se apără şi consideră comasarea drept cea mai bună soluţie de viitor.

„Conducerea şcolii a fost huiduită şi mie mi s-a cerut demisia pentru că nu am fost de acord cu propunerea colegilor mei de a rămâne în aceeaşi clădire în care am stat şi până acum. Eu susţin această comasare pentru că ştiu câte demersuri am făcut la primărie pentru datoriile neplătite pe care le avem şi pentru reparaţiile care trebuie făcute. Cred că această comasare este cea mai bună soluţie pentru viitor, însă nu eu iau această decizie până la urmă, ci administraţia locală”, a declarat Lăcrămioara Huzoiu. Primele nemulţumiri cu privire la această posibilă comasare au apărut chiar de la sfârşitul anului trecut, atunci când profesorii de la Liceul de Poştă şi Telecomunicaţii au aflat despre această variantă. Comasarea cu liceul CFR ar urma să fie făcută de la începutul anului şcolar următor, lucru de neconceput pentru elevi, care au ales, ieri, calea protestului. Din păcate pentru ei, conducerea şcolii a anunţat că le va trece absenţe la toţi cei care au ales această variantă în loc să participe la cursuri. 

Protest pe internet

Înainte de a-şi prezenta nemulţumirile vizavi de această comasare pe scările Liceului de Poştă, alături de elevi, profesorii au făcut o petiţie online împotriva acestei modificări. Sub titlul „NU! desfiinţării Grup Şcolar Poştă şi Telecomunicaţii Timişoara”, liderul sindical, Valentina Udrescu, a fost cea care a creat această petiţie în 10 ianuarie. Într-o săptămână, numărul celor care au semnat acest protest online a depăşit 1.200.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Damascul a căzut. Președintele Assad a fugit cu avionul, iar rebelii sirieni au preluat controlul

Luptătorii rebeli au declarat capitala siriană „eliberată”, într-o declarație televizată difuzată duminică de televiziunea de stat Răsturnarea lui Assad, susținut de Iran, a urmat decimării...

Mesajul președintelui CCR de Ziua Constituției: Respectul față de Legea Fundamentală înseamnă fidelitate față de țară

Președintele CCR a subliniat importanța tradițiilor constituționale și a făcut apel la unitate națională Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Marian Enache, a transmis duminică...

Elena Lasconi: Dacă CCR va anula de zece ori alegerile, eu voi candida și a 11-a oară

Liderul USR a făcut, sâmbătă, un apel ferm către cetățeni, să nu răspundă instigărilor unor politicieni Liderul USR, Elena Lasconi, a condamnat decizia Curții Constituționale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă