25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSCANDAL. Acuzele aduse părintelui Justin Pârvu sunt respinse de Mânăstirea Petru Vodă

SCANDAL. Acuzele aduse părintelui Justin Pârvu sunt respinse de Mânăstirea Petru Vodă

Reprezentanţii Mânăstirii Petru Vodă din Neamţ resping acuzele aduse de Institutul Elie Wiesel la adresa părintelui Justin Pârvu.

„Nici un cuvânt al Părintelui Justin nu a conţinut vreodată vreun neadevăr, pentru că Adevărul ne face liberi. Chiar şi Constituţia României garantează dreptul la liberă expresie, mai ales când această expresie este a libertăţii. Discernământul ascuţit al Părintelui Justin şi dragostea sa de Adevăr fac diferenţe extrem de precise între principiile valorice absolute şi cele care le uzurpă, de pildă între ecumenism şi ecumenicitate, între globalism şi sobornicitate, între filetism şi patriotism, şi aşa mai departe”, se arată într-un comunicat al Mânăstirii Petru Vodă din Neamţ.

Reprezentanţii Mânăstirii Petru Vodă din Neamţ prezintă o serie de declaraţii ale părintelui Justin Pârvu care dovedesc că nu susţinut niciodată extremismul.

„În anul 2001 părintele nostru stareţ a dat un alt interviu în care îşi afirmă poziţia faţă de naţionalism şi faţă de extremismul pe care i-l imputaţi, în care spune: „Lumea trebuie să înţeleagă că politicienii noştri sunt doar nişte marionete ale acestor forţe. Unii îşi zic naţionalişti. Atunci de ce nu-i întreabă, de ce nu-i consultă pe oamenii care într-adevăr s-au jertfit pentru naţiune, care au stat atâta vreme în puşcăriile comuniste? Să se gândească: Măi, bătrânii ăştia pentru ce au suferit? Au fost doar aşa, o ciorbă goală? Extremiştii naţionalişti nu sunt decât termometrul iudaismului în România, să vadă ei cum mişcă naţiunea română la un moment dat. Să vadă pe ce pot conta, încotro se mişcă duhul nostru”, se arată în comunicat.

Institutul pentru Studierea Holocaustului a cerut retragerea titlului de cetăţean de onoare a oraşului Baia Sprie acordat părintelui Justin Pârvu, întrucât, în calitate de fost membru al Mişcării Legionare, „şi-a menţinut convingerile antisemite şi xenofobe”.

Citeşte şi SCANDAL la Baia Sprie. Institutul Elie Wiesel cere RETRAGEREA titlului de cetăţean de onoare acordat părintelui Justin Pârvu

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă