19.3 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialŞase dintre cele mai comune greşeli de stil

Şase dintre cele mai comune greşeli de stil

Primim în permanenţă sfaturi despre cum ar trebui să ne îmbrăcăm pentru a fi în tendinţe, care este ultima modă şi cum ar trebui să arătăm. Însă, care sunt principalele greşeli pe care le facem atunci când ne îmbrăcăm pentru o zi normală?

Iată şase dintre cele mai des întâlnite greşeli de stil:

  1. Folosirea greşită a volumelor

O greşeală de stil este să foloseşti volume prea mari şi în partea de sus şi cea de jos a corpului. În felul acesta, vei căpăta un aspect ce nu te avantajează deloc. De asemenea, greşit este şi să foloseşti două volume prea mici, spre exemplu şi bluza şi pantalonii, care vor fi mulate pe corp.

  1. Materiale

Dacă ai bifat volumele, asortarea culorilor şi adecvarea la un stil coerent, nu înseamnă că nu trebuie fii atentă şi la materiale. Regula este destul de simplă: nu combina texturi prea diferite, ori prea multe articole vestimentare din materiale prea groase.

  1. Mărimi

Nu este o variantă bună să cumperi aceleaşi mărimi de la toate brand-urile, pentru că vor apărea discrepanţe între dimensiuni. Dacă la un brand porţi, spre exemplu, mărimea 32, atunci la altul s-ar putea să ai nevoie de o mărime mai mică sau mai mare, aşa că, atunci când le probezi, ghidează-te mai degrabă după modul în care ar trebui să îţi vină, nu după mărime.

  1. Pantofii prea eleganţi sau prea sport

Când vine vorba de pantofi, trebuie să ai, în principiu, o singură grijă: ca ei să se potrivească stilului în care porţi şi hainele. Deşi în ultima vreme pantofii sport se împacă de minune cu ţinutele mai elegante, nu poţi abuza de această regulă. Dacă nu eşti sigură de modul în care poţi combina pantofii cu hainele, rezumă-te la modele mai neutre, casual, care se potrivesc oricărui stil. Pe otter.ro poţi găsi câteva modele de balerini sau de sandale cu talpă joasă, care se încadrează atât în stilul casual, cât şi mai elegant.

  1. Abuzul de stil

Dacă eşti fană a stilului retro, spre exemplu, nu înseamnă că toate elementele ţinutei tale vor face parte din acest stil. Trebuie să combini elemente din stiluri diferite, însă complementare.

  1. Culori

Înainte, era musai să nu foloseşti mai mult de trei culori în alcătuirea ţinutei, ori să îţi asortezi geanta cu pantofii. Astăzi, aceste reguli sunt desuete. Ba dimpotrivă, este chiar plictisitor să asortezi încălţămintea cu accesoriile sau să foloseşti numai două culori în realizarea ţinutei. De asemenea, şi ideea că nu ai voie să porţi mai mult de o culoare puternică este greşită. 

 

 

 

Cele mai citite

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă