15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialSărbătoarea pompierilor români, în Centrul Istoric al Capitalei

Sărbătoarea pompierilor români, în Centrul Istoric al Capitalei

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) invită bucureştenii, în seara zilei de 12 septembrie, în Centrul Istoric al Capitalei, pentru a-i sărbători împreună pe salvatorii de profesie – pompierii, eveniment organizat de Primăria Generală a Capitalei în preambulul Zilei Pompierilor din România – 13 septembrie, când se împlinesc 164 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii, informează Agerpres.

Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Sfântul Anton, musafirii urmând să fie răsfăţaţi cu muzică de fanfară, un recital de poezie susţinut de maestrul Radu Beligan, dar şi cu piese de muzică populară în interpretarea unor îndrăgite cântăreţe de gen.

Pe scenă va evolua cunoscutul magician Andrei Teaşcă iar angajaţii IGSU şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al municipiului Bucureşti vor prezenta celor care vor participa la sărbătoare o lecţie deosebită despre istoria pompierilor români.

Astfel, pe strada Lipscani, în faţa Băncii Naţionale a României, personaje din alte epoci vor prezenta pompa manuală folosită în trecut, pompă ce face trecerea spre perioada contemporană, reprezentată de autospeciale moderne de intervenţie în situaţii de urgenţă.

De asemenea, în loc de clasicele bilete de papagal, vizitatorii se vor putea delecta cu ghicitori “pompieristice”, răspunsurile corecte fiind recompensate cu premii.

Vor fi derulate imagini ce prezintă activităţile şi misiunile IGSU, publicul având ocazia să-i cunoască mai bine pe pompierii români.

Formaţia Bere Gratis va susţine un recital iar surprizele din partea organizatorilor, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, se vor ţine lanţ.

Spre finalul serii, pompierii vor porni într-un “rond de noapte” luminat de făclii, între Piaţa Sfântul Anton şi sediul Băncii Naţionale a României, unde vor fi întâmpinaţi de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită joi în faţa Monumentului Eroilor Pompieri din Calea 13 Septembrie.

Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă