20.9 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSpecialŞapte proxeneţi, între care şi o profesoară din Constanţa, arestaţi. Reţeaua, ajutată...

Şapte proxeneţi, între care şi o profesoară din Constanţa, arestaţi. Reţeaua, ajutată de oamenii legii

UPDATE. Profesoara cercetată de DIICOT Constanţa în dosarul de proxenetism este angajată în sistemul de învăţământ preuniversitar de 14 ani şi îşi desfăşoară activitatea la Colegiul “Mihai Eminescu” Constanţa, la catedra de Informatică,conform Mediafax.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului şcolar Judeţean Constanţa, profesoara predă Informatica.

“Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va acorda tot sprijinul instituţiilor abilitate şi, în funcţie de rezultatele cercetării procurorilor, va dispune în consecinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan, precizând că la acest moment nu se pune problema ca femeii să îi fie desfăcut contractul de muncă.

—-

Şapte persoane au fost arestate, luni, pentru trafic de minori, proxenetism şi prostituţie, informează un comunicat al DIICOT. Gruparea a traficat peste 20 de tinere, cu ajutorul unui poliţist, unui jandarm şi unei profesoare.

Reţeaua, formată din 19 persoane, a obligat 26 de tinere, printre care şi minore, să se prostitueze, la un salon de masaj din Constanţa.  În plus, la cererea clienţilor, tinerele erau aduse la diverse hoteluri din Constanţa, Eforie şi Năvodari.

Citeşte şi: Taximetrist din Vaslui, condamnat pentru trafic de minori

Membrii grupării erau ajutaţi şi de un jandarm şi de un poliţist, care le transportau pe fetele traficate la hoteluri sau găseau locuinţe unde ele se puteau prostitua.

Totodată, poliţistul îi avertiza pe membrii reţelei de câte ori urma să aibă loc un control la salon.

O altă persoană, concubina liderului reţelei, care era profesoară la un liceu din Constanţa, se ocupa de găsirea clienţilor, postând anunţuri pe diverse site-uri.

Citeşte şi: Percheziţii la proxeneţii şi prostituatele din Bucureşti

Pentru a destructura reţeaua, procurorii au efectuat cinci percheziţii la membri ai grupării.

 

Cele mai citite

Agricultorii francezi și spanioli au blocat granița comună în Pirinei

La doar câteva zile de alegerile europene, agricultori francezi și spanioli au blocat, luni dimineață, mai multe puncte de trecere a frontierei comune, în...

Agricultorii francezi și spanioli au blocat granița comună în Pirinei

La doar câteva zile de alegerile europene, agricultori francezi și spanioli au blocat, luni dimineață, mai multe puncte de trecere a frontierei comune, în...

Naționala de fotbal feminin a României a învins Bulgaria și este liderul grupei în preliminariile Campionatului European

Echipa națională de fotbal feminin a României a învins la București echipa Bulgariei, cu 1-0, în preliminariile Campionatului European de Fotbal Feminin din 2025. Unicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă