11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialŞapte bombe neexplodate din al Doilea Război Mondial au fost găsite lângă...

Şapte bombe neexplodate din al Doilea Război Mondial au fost găsite lângă o cale ferată din Harghita

Şapte bombe rămase neexplodate din al Doilea Război Mondial, care reprezentau un real pericol dacă erau lovite, au fost descoperite de muncitorii CFR, în judeţul Harghita, lângă calea ferată, a anunțat ISU Harghita.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, luni, că şapte bombe de aruncător calibru de 120 de milimetri au fost descoperite în localitatea Lunca de Jos.

”Elementele de muniţie au fost descoperite de lucrători ai CFR, care săpau în zonă. Din câte am înţeles, erau lucrări de modernizare a barierei, voiau să înlocuiască o barieră, cu una electrică. Ceea ce este bine este că în momentul în care au văzut primul element de muniţie s-au oprit şi ne-au solicitat intervenţia. După ce s-a detectat şi asanat terenul pe circa 20 de metri pătraţi au fost găsite celelalte bombe de aruncător care erau depozitate una peste cealaltă”, a spus Alina Ciobotariu, citată de Mediafax.

Bombele ar fi putut exploda dacă erau lovite sau manevrate necorespunzător.

Echipele de pirotehnişti ale ISU Harghita au executat misiunea de ridicare a muniţiei şi au depozitat-o într-un loc sigur în vederea distrugerii.

O bombă era de mărimea unei sticle de doi litri, potrivit sursei citate.

Circulaţia trenurilor nu a fost afectată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă