20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialSAINT-GOBAIN SPRIJINĂ PATRU FAMILII DIN PLOIEȘTI SĂ AIBĂ O LOCUINȚĂ DECENTĂ

SAINT-GOBAIN SPRIJINĂ PATRU FAMILII DIN PLOIEȘTI SĂ AIBĂ O LOCUINȚĂ DECENTĂ

Grupul Saint-Gobain sprijină proiectul Habitat for Humanity România din Ploiești printr-o serie de donații de materiale de construcție. Patru familii cu venituri mici se vor bucura de o locuință simplă, decentă și accesibilă.

Prin diviziile sale, Rigips, Isover și MTI, compania a donat izolații din vată bazaltică și minerală, sisteme de pereți şi tencuieli uscate din plăci de gips-carton și uși de interior, materiale necesare pentru finalizarea unui cvadruplex.

„Suntem foarte mândri că putem să contribuim la bunăstarea și schimbarea în bine din viața acestor familii. Saint-Gobain susține în mod constant astfel de proiecte la nivel național și internațional fiindcă vedem în ele șansa de a arăta celor mai încercați de soartă că sunt motive de a crede în viitor. Accesul la un Habitat de calitate trebuie să fie posibil pentru toți, iar nevoile semenilor noștri sunt importante pentru noi şi nu ne lasă indiferenți” a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

Una dintre cele patru familii care vor beneficia de acest ajutor este cea a Mihaelei. Viața ei nu a fost niciodată ușoară. După divorț, a rămas pe drumuri cu un copil mic. L-a cunoscut însă pe Marian, cu care și-a refăcut viața și cu care are doi copii. Din nefericire, fetița cea mică, care acum are doi ani, s-a născut cu o boală gravă și are nevoie de îngrijire specializată. Mihaela și Marian, împreună cu cei trei copii ai lor locuiesc de ani buni pe la rude. Mai întâi au stat într-o cameră în casa mamei lui Marian, iar acum împart un apartament cu două camere cu fratele acestuia.

“Este foarte greu, stăm cinci oameni într-o singură cameră. Copiii au nevoile lor, au crescut, cea mică este bolnavă. Nu mi-am pierdut niciodată speranța că vom avea o casă a noastră, iar acum Dumnezeu ne-a îndeplinit rugăciunile”, mărturisește Mihaela, care muncește pe șantierul Habitat for Humanity alături de voluntari și de celelalte familii partener.

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al municipiului Ploiești, Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuințe în Ploiești, între 2015 și 2016. Habitat for Humanity România a început în luna mai 2015 construcția primului cvadruplex, alături de voluntari internaționali și corporatiști români. De atunci, peste 300 de voluntari străini și din companiile românești au muncit la ridicarea locuințelor. Construcția primelor patru locuințe va fi finalizată în iunie 2016.

Habitat for Humanity activează în județul Prahova din 2009, prin construcția și renovarea caselor pentru familii defavorizate, construcția unui centru comunitar independent energetic în Boldești-Scăieni și intervenții la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului de incendii.

 

 

Cele mai citite

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...
Ultima oră
Pe aceeași temă