21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSaint Gobain a lansat nouă linie de producţie a sticlei laminate din...

Saint Gobain a lansat nouă linie de producţie a sticlei laminate din cadrul fabricii de la Călăraşi

Saint Gobain Glass a inaugurat o nouă linie de producţie a sticlei laminate din cadrul fabricii de la Călăraşi, unică în zona de Sud-Est a Europei, investiţie ce consolidează poziţia companiei în topul celor mai mari investitori greenfield din România.

„Decizia pentru noua linie a fost luată deoarece există un mare potenţial de creştere a cererii de sticlă cu funcţii complexe, atât pe plan local cât şi regional, iar platforma de producţie de la Călăraşi a fost concepută ca un centru regional care să deservească nu doar piaţa locală, ci şi pieţele din Balcani” a declarat Jerome Lionet, Directorul General al Saint-Gobain Glass România.

Capacitatea de producţie a noii linii va ajunge la circa 2 milioane de metri pătraţi anual iar noile sortimente de sticlă laminată cu funcţii suplimentare produse (siguranţă şi protecţie în special împotriva accidentelor şi a intrărilor prin efracţie) vor fi comercializate sub brandul Stadip.

Sticla laminată reduce semnificativ, aproape de zero, radiaţia ultravioletă, oferă protecţie sporită la zgomot, putând fi folosită şi într-o multitudine de aplicaţii decorative

Procesul tehnologic care, în termeni simpli, constă în asamblarea a două foi de sticlă prin intermediul unei folii de polivinilbutiral (“PVB”) va fi aplicat sortimentelor de sticlă aflate în mod curent în fabricaţie la Călărăşi, respectiv sticla float clară, sticla pentru izolare termică şi sticla cu control solar.

“În total, în fabrica din Călăraşi, sunt produse anual 21 de milioane de metri pătraţi de sticlă float. Din aceasta, aproximativ 10 milioane de metri pătraţi este supusă unui proces de acoperire metalică în cadrul liniei de sputerizare magnetronică, iar alte 2 milioane de metri pătraţi de sticlă (atât float, cât şi sputerizată) vor intra pe noua linie de laminare”, a mai spus Jerome Lionet.

Noile sortimente de sticlă laminată se vor adresa, în proporţie de 80%, pieţei rezidenţiale – fiind folosite atât pentru ferestre, cât şi pentru interioare. Restul, de 20% din producţie, va ajunge în proiecte nonrezidenţiale – atât comerciale, cât şi office.

Jerome Lionet a mai declarat că, în acest an, este urmărită o creştere cu 5% a cifrei de afaceri Saint-Gobain Glass România determinată doar de lansarea producţiei de sticlă laminată. În acelaşi timp, acesta a subliniat că afacerile companiei pe plan local vor avansa cu cel puţin 10% în 2013.

 

 

 

Cele mai citite

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă